Kız öğrenciler: Bizi de alın askere

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'da 85 DSİ çalışanı, Kastamonu ve Bursa'da ise 750'si kız 950 öğrenci askere alınmak için dilekçe verdi.

750 KIZ ÖĞRENCİ BAŞVURUDA BULUNDU

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Kız Teknik, Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri askerlik şubesine giderek, silah altına alınmak için dilekçe verdi. Kız Teknik, Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi'nin 750 öğrencisi adına 50 kişilik öğrenci grubu, Okul Müdürü İsmet Temizkan ve Müdür Başyardımcısı Salim Çıtır'ın nezaretinde asker olmak için dilekçe verdi. 750 öğrenciye ait dilekçeleri İnegöl Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Mehmet Terzi'ye veren Okul Meclisi Başkanı Selma Gök, "Kırdıkları her bir dala inat, döktükleri her bir damla yaşa inat, her şehidin al kanına inat yılmadık, yıkılmadık, çığ olduk, dünden daha güçlü ayaktayız" dedi.

Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk önce şehit analarına başsağlığı diliyoruz. Askerlerimizi vuranların elleri kırılsın diyoruz. Mehmetçiklerimiz görevlerini yerine getirdiler ve hepsi her insanın gidemeyeceği yere sorgusuz sualsiz ulaştı. Ağabeylerimizin haberlerini izlemek yerine, artık onlarla beraber milletin sırtındaki bu yükü tutup atacağız. Hem öyle uzaklara atacağız ki, yaşadıkları toprakların kıymetini bilmeyenler, bir daha bu toprakları sadece hayallerinde canlandıracaklar. Biz şehit bacısı değil, şehit olmak istiyoruz." Konuşmanın ardından kız öğrenciler hep birlikte asker selamı vererek, okullarına döndü.

KASTOMONU'DA 200 ÖĞRENCİ DİLEKÇE VERDİ

Kastamonu'da Yaklaşık 200 üniversite öğrencisi, askerlik şubesine gönüllü askere gitmek için dilekçe verdi.

Nedime Kaya Kız Öğrenci Yurdundaki öğrenciler, binanın çatısına çıkarak, Türk Bayraklarıyla ''Kahrolsun PKK, İmralı Apo'ya mezar olacak'' ve ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' şeklinde sloganlar attı. Yurt binasının önünde toplanan erkek öğrenci grubu, protestoya destek verdi. Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait öğrenci yurdu ile Özel Ata Erkek Öğrenci Yurdunda da protesto gösterileri yapıldı. Üniversite öğrencilerinin başlattığı protesto gösterilerine vatandaşlar da katıldı. Cumhuriyet Meydanında devam eden gösteriler sırasında yaklaşık 200 öğrenci meydanın yakınındaki askerlik şubesine gönüllü askere gitmek için dilekçe verdi. Daha sonra, protestocu öğrenciler dağıldı.

KİLİS'DE ÖĞRENCİLER GÖNÜLLÜ ASKER OLMAK İSTEDİLER

Kilis'te, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu topluluk, terör ve terör örgütü aleyhine sloganlar atarak, Kilis İl Jandarma Komutanlığı önüne kadar yürüdü. Burada kendilerini karşılayan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mürsel Şahin'e gönüllü olarak asker olmak istediklerini bildiren öğrenciler, terör örgütünü lanetledi.

Alay Komutanı Albay Şahin ise ''Hepimizin başı sağ olsun. Sizlerdeki bu heyecan ve bu vatan aşkı olduğu sürece bu vatanı parçalamaya kimsenin gücü yetmez. Hepinizle gurur duyuyorum'' dedi. Yürüyüş sırasında evlerinin balkon ve damlarına çıkan kimi vatandaşlar da ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, protesto eylemine katılanlara destek verdi.


CİHAN-Kız öğrenciler askerlik için müracaat etti

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Kız Teknik, Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri askerlik şubesine giderek, silah altına alınmak için dilekçe verdi.

Kız Teknik, Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi'nin 750 öğrencisi adına 50 kişilik öğrenci grubu, Okul Müdürü İsmet Temizkan ve Müdür Başyardımcısı Salim Çıtır'ın nezaretinde asker olmak için dilekçe verdi. 750 öğrenciye ait dilekçeleri İnegöl Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Mehmet Terzi'ye veren Okul Meclisi Başkanı Selma Gök, "Kırdıkları her bir dala inat, döktükleri her bir damla yaşa inat, her şehidin al kanına inat yılmadık, yıkılmadık, çığ olduk, dünden daha güçlü ayaktayız." dedi.

Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk önce şehit analarına başsağlığı diliyoruz. Askerlerimizi vuranların elleri kırılsın diyoruz. Mehmetçiklerimiz görevlerini yerine getirdiler ve hepsi her insanın gidemeyeceği yere sorgusuz sualsiz ulaştı. Ağabeylerimizin haberlerini izlemek yerine, artık onlarla beraber milletin sırtındaki bu yükü tutup atacağız. Hem öyle uzaklara atacağız ki, yaşadıkları toprakların kıymetini bilmeyenler, bir daha bu toprakları sadece hayallerinde canlandıracaklar. Biz şehit bacısı değil, şehit olmak istiyoruz."

Konuşmanın ardından kız öğrenciler hep birlikte asker selamı vererek, okullarına döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber