Sınır boyunda aralıksız operasyon

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ndeki Dağlıca bölgesinde, 12 askerin şehit edilmesi ardından Irak sınırındaki Yüksekova, Çukurca ve Türkiye sınırındaki bölgelere gece boyu operasyon yapılırken birliklere havadan destek sağlandı.

Dağlıca Piyade Taburu'na yapılan ve 12 askerin şehit edilmesinin ardından PKK'lı teröristlere yönelik bölgede başlatılan operasyonlar tüm hızlandırıldı. 21'inci Sınır Taktik Tugay Komutanlığı'ndaki çok sayıda helikopter, operasyonlara havadan destek sağladı. Helikopterler, sabaha kadar yüzlerce kalkış yaptı. Kuzey Irak'ın Türkiye sınırındaki PKK'lı teröristlerin Şuke, Bri, Ertis, Şetunes, Reşote, Kanimasi, Amedi bölgeleri de top atışlarıyla dövüldü. Bir taraftan 21'nci Sınır Taktik Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler nokta atışlarıyla PKK inlerini vururken, diğer taraftan da Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'nden PKK'lı teröristlerin kaçış güzergahları gece adralıklarla top ateşine tutuldu.

YENİ ÇELİK KÖPRÜ

Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca Köyü'nde PKK'lı teröristlerin askeri birliğe saldırı düzenlediği gece, yardım gelmesini önlemek için Avaşin Çayı üzerindeki 35 metrelik beton köprüyü de havaya uçurdu.

DHA muhabirlerinin dün olay yerindeki yıkılan köprünün, çok güçlü patlayıcılar kullanılarak havaya uçurulduğu anlaşıldı.

Karayolları ekipleri bugün Şeran Köprüsü'nün bulunduğu bölgeye gönderilerek, en kısa sürede çelik konstrüksyondan yeni köprü yapılacağı belirtildi.

O GECE HAVA PUSLUYDU

Dağlıca'da 12 askerin şehit olduğu saldırıyı düzenleyen PKK'lı teröristlerin bölgeye askeri desteği kesmek için 35 metre uzunluğundaki Şeran Köprüsü'nü havaya uçurduğu gece, Yüksekova İlçe merkezinde sis olduğu ancak dağlık bölgede havanın açık olduğu belirtildi. Teröristlerin saldırı için havanın puslu olduğu günü tercih ettiği, böylece karanlığın da etkisiyle izlerini daha kolay kaybettirmeyi amaçladığı değerlendirildi.

Köylüler, ?Oramar' olarak bilenen ve bölgedeki 5 küçük köyün ulaşımını sağlayan Şeran Köprüsü'nün havaya uçurulmasını 13 kilometre uzaklıktaki Dağlıca Köyü'nden şiddetli biçimde duyduklarını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber