Türk Eğitim-Senli kadınlardan askerlik başvurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup kadın, terörü protesto etmek amacıyla askere alınmaları için şubeye başvurdular.

Sendika üyesi kadınlar adına Mamak'taki Askerlik Şubesi önünde açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Firdevs Işık, Türk anneleri olarak, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde terör örgütünün düzenlediği saldırıda 12 askerin şehit olmasından duydukları derin üzüntüyü dile getirdi.

Terör örgütüne karşı tüm Türkiye'de tepkilerin ve milli refleksin çığ gibi büyüdüğünü ifade eden Işık, şunları kaydetti:

"Bizim Türk anneleri olarak sessiz kalmamız düşünülemez. Bizlerde ülkenin birlik ve beraberliğini korumak için vatan savunmasında yer almak istiyoruz. Tırnaklarımız ojeli olabilir, etek giyebiliriz ama, hepimiz birer Mehmetiz. Kurtuluş Savaşı'nda Satı Kadınlar bize yol gösterdi. Anneler olarak bizler de askere gitmek, vatan savunmasında yer almak istiyoruz. Bizler vatan için seve seve canımızı vermeye hazırız. Bundan sonra, vatana, bayrağa, ülkeye zarar veren her unsur, karşısında bizi bulacaktır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından sloganlar atan kadınlar, toplu halde askere alınma taleplerini içeren dilekçeleri askerlik şubesine verdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber