İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

6 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

6 ilde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Haziran 2020 17:34, Son Güncelleme : 10 Haziran 2020 22:48
6 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 29 binada karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda ilçelerden Eyyübiye'de 8, Haliliye'de 6, Karaköprü'de 7, Viranşehir'de 5, Suruç, Siverek ve Hilvan ilçelerinde ise birer binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Öte yandan, kentteki 11 binada uygulanan karantina da sona erdirildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da bir köy karantinaya alındı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

İlçeye bağlı Başhan köyünde rahatsızlanan bir kişinin hastanede yapılan koronavirüs test sonucu pozitif çıktı.

Sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde başka vakalarında görülmesi üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından köyde 14 gün karantina uygulanmasına karar verildi.

Vatandaşların sağlık başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması için her türlü önlemin alındığı, istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmaması gerektiği bildirildi.

Karantina tedbirleri kapsamında koruyucu kıyafetli jandarma ekiplerince köye giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta bir köyde 14 hane karantinaya alındı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çayırlı köyünde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 14 hane karantina altına alındı.

Alınan bilgiye göre, köyde yaşayan iki kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine bu kişilerin aileleri ve temasta oldukları belirlenen 14 hanenin, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca karantina altına alınmasına kararı verildi.

Kararın ardından 60 kişinin yaşadığı 14 haneye giriş ve çıkışlar yasaklanarak bölgeye uyarı yazısı asıldı.

Köy muhtarı Ercan Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, köyde yaşayan bir kişinin Alaplı'ya gidip geldikten sonra yüksek ateş şikayetiyle Ereğli Devlet Hastanesine başvurduğunu söyledi.

Söz konusu kişinin oğlunun da Kovid-19 testinin pozitif çıktığını aktaran Yıldırım, "Baba ve oğlunun yanı sıra hane halkından 2 kişi daha Ereğli Devlet Hastanesine getirilerek tedavilerine başlandı. Bu doğrultuda ailenin komşuları ve temas ettikleri kişilerin de aralarında bulunduğu 14 hanede 60 kişi karantinaya alındı. Sağlık ekiplerimiz ve jandarma burada. Kaymakamımız konuyu yakından takip ediyor. Bizler de karantina süresince vatandaşlarımızın isteklerini yerine getirme gayretinde olacağız." diye konuştu.

BİTLİS

Bitlis'te bir ev karantinaya alındı

Bitlis'te bir ev, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, Zeydan Mahallesi 804. Sokak'taki bir evin geçici süreyle karantinaya alındığı belirtti.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mezkur adreste ikamet eden vatandaşların haneden giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına, gerekli tedbirlerin ilgili belediye ve kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesine, hanede görev devamlılığı zorunlu olan kolluk kuvvetleri ile sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelin kısıtlama ve karantina kararlarından muaf sayılmalarına karar verilmiştir. Karar uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacaktır."

Bitlis'in Ahlat ilçesinde pozitif vaka tespit edilen bir bina karantina altına alındı.

Ahlat Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Ahlat ilçesi Selçuklu Mahallesi Afetler 1 nolu caddesi No:20 adresindeki binada pozitif vakaların görülmesi ve temaslı kişilerin bulunması sebebiyle Ahlat Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun 57 sayılı kararı gereğince; 10 Haziran 2020 tarihi saat 17.30 itibariyle geçici süreyle karantinaya alınmasına, binada ikamet eden vatandaşların dairelerinden giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına karar verilmiştir" denildi.

HAKKARİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2 sokak karantinaya alındı.

İlçe Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Güngör Mahallesi'nde Kovid-19 vakalarındaki artış ve hastalığın bulaşma riskinin yüksek olması nedeniyle 927'nci ve 929'uncu sokağın İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındığı belirtildi.

Söz konusu sokaklardaki vatandaşların kendi sağlıkları için evlerinden çıkmamaları ve alınan tedbirlere uymalarının zorunlu olduğu aktarılan paylaşımda, yasağı ihlal edenlere idari ve adli cezai işlem uygulanacağı vurgulandı.

KARABÜK

Karabük'ün Eflani ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2 köy ve 14 mahalle karantina altına altına alındı.

Eflani Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla Soğucak ve Kutluören köylerinde pozitif vakaların görülmesi üzerine bu köyler ile 14 mahallede karantina tedbirlerinin uygulanmaya başlandığı bildirildi.

Karantinanın 14 gün süreceği aktarılan açıklamada, sağlık ve jandarma ekiplerinin mahallede çalışmalarının sürdürdüğü kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber