İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakan Hulusi Akar: Yunanistan'ın, Türkiye ile matematiksel olarak savaşacağını düşünmüyorum

Milli Savunma Bakanı Akar: (Celp işlemleri) 182 bin gencimizin sevkleri, Sağlık Bakanlığı ile koordineli yapılacak testlerin ardından mümkün olacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Haziran 2020 14:29, Son Güncelleme : 11 Haziran 2020 00:38

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar A Haber'de Koronavirüs tedbirleri, Yunanistan'ın açıklamaları ve diğer gündem maddelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yunanistan'ın açıklamaları için "Ayasofya Türkiye'nindir. Karar da Türkiye'nin yetkili organlarınındır" diyen Akar operasyon bölgelerindeki tehditler için de "Gerekeni yaparız" dedi.

İşte Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

"KURALLAR KAPSAMINDA İLK GÜNDEN BU YANA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

"Maske, mesafe ve temizlik konusunu ilk günden gündemimize aldık. Bütün geniş bir şekilde TSK bünyesinde faaliyetleri arkadaşlarımız yürüttü ve başarılı oldu. Terhislerimiz ve celplerimiz ertelenmişti. Evlatlarımızın sağlıklı dönmeleri ve birliklerine sağlıklı teslim olmaları önemli. Onun için kararlarımızı bu şekilde uyguladık.

182 BİN GENCİMİZE PCR KOVİD TESTİ YAPILACAK

İnşallah kazasız belasız birliklerine teslim olmaları için 182 bin gencimize PCR testi yapılacak. Biz bu konuda askerlerimiz ve halkımızın sağlığı konusunda tavizsiz bir çalışma içerisindeyiz.

OPERASYON BÖLGELERİNDE VAKA YOK

Şu ana kadar operasyon bölgelerimizde vakaya rastlanmadı. Bu vesileyle tüm Koronavirüs nedeniyle kaybettiklerimize Allah'tan rahmet hastalarımıza acil şifalar diliyorum.

KOVİD TEHLİKESİ VARKEN ASKER EĞLENCELERİ VE ŞEHİRDE RAHATSIZLIK OLUŞTURULMASI

Askerlik asil milletimizin çok önemli bir özelliği. Kalbinde çok özel bir yeri var. Evlatlarını askere gönderirken sevinçli bir şekilde kutlaması gayet normal. Ama bizim gelenek göreneklerimize göre olması lazım. Kutsal bir göreve giden gençlerimize yaraşmayan bazı manzaralar görüyoruz. Buna bir tedbir almak için gayret gösteriyoruz. Şehri rahatsız edecek durumlardan kaçınmak gerekir."

OPERASYON BÖLGELERİ...

Tacizler var. Ne gerekiyorsa yapacağız. Her türlü tedbiri almak, ülkemizin menfaat ve refahını kollamak için askeri operasyon dahil her türlü adımı atmak hakkımızdır. Hudut ve halkımızın güvenliği temel esas budur. Müttefik ülkeler üzerine düşen görevi yerine getirmelidir.

İdlib'de Ruslarla 16 devriye gerçekleştirdik.

LİBYA KONUSU...

Teyide muhtaç bilgiye göre darbeci Hafter Libya dışına çıktı. Biz Türkiye olarak Libya'nın daveti üzerine oradayız. Tehditlerin faaliyetlerimize hiçbir etkisi olmaz.

YUNANİSTAN'IN SÖZDE TEHDİTLERİ

Biz Yunanistan ile Ege'de, Akdeniz'de olabildiğince sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirmek suretiyle, konuşmak suretiyle sorunları aşmak kararlılığıyla çalışıyoruz. Ve bu noktada da bazı ilerlemeler kaydediyoruz. Türkiye ile matematiksel olarak savaşacaklarını düşünmüyorum. Konuşalım tartışalım diyoruz. Ama biz bunu söylüyoruz diye bunun yanlış anlaşılmasına, tehdide vs. de boyun eğmeyeceğimizi de söylüyoruz. Silahlandırdıkları adaları silahsızlandırmaları lazım.

AYASOFYA KONUSUNDA KARAR TÜRKİYE'NİNDİR

Ayasofya her şeyiyle Türkiye'nindir, Türkiye Cumhuriyeti'nin hakkı ve hukukudur. Yetkili kurumlarımız ne isterse o olur. Bunu yabancılar dizayn edemez. Türkiye'yi bu konularda test edemezler.

F 35 KONUSUNDA GEREKENİ YAPARIZ

F35'teki sıkıntıların giderilmesi gerekiyor. Görüşmeler sürüyor. S400 ve Patriot konusundaki gelişmeler malum. Bizim patriot alabileceğimizi defalarca ilettik. Ama siz bize şimdi F35 konusunda engel koyarsanız biz de kendi milli muharip uçağımızı üretmek dahil gereken ne ise onu yaparız.

FETÖ İHRAÇLARI: ŞANLI ÜNİFORMAYI HİÇBİR HAİN GİYEMEZ!

15 Temmuz'dan bu yana 19 bin 692 kişi TSK'dan ihraç edildi. Bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürdük sürdürüyoruz. TSK'nın şanlı üniformasını hiçbir dönemde hiçbir haine giydirmemek için en titiz çalışmaları sürdürüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber