Altı ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Altı ilimizde bazı yerleşim yerleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Haziran 2020 20:04, Son Güncelleme : 12 Haziran 2020 21:55
Altı ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da 17 bina karantinaya alındı

Şanlıurfa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 17 binada karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerde yaşayan bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda Haliliye'de 8, Eyyübiye'de 3, Karaköprü'de 2, Birecik'te 2, Viranşehir'de de 2 bina 14 gün karantinaya alındı.

Öte yandan, Viranşehir'de 2, Karaköprü'de 2, Eyyübiye'de 1, Bozova'da 1 ve Birecik'te de 1 binada uygulanan karantina sona erdi.

TOKAT

Tokat'ta 1 köy karantina altına alındı

Tokat'ın Zile ilçesine bağlı Uzunköy korona virüs tedbirleri kapsamında 14 gün süre ile karantina altına alındı.

Zile İlçe Hıfzısıhha Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Korona virüs tedbirleri kapsamında ilçemize bağlı Uzunköy köyünde 12.06.2020 tarihinden itibaren 14 gün süre ile karantina uygulanmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

BATMAN

Batman'da bir apartman karantinaya alındı

Batman'ın Gercüş ilçesinde bir apartman karantina altına alındı.

Gercüş ilçesi Çukurçeşme Mahallesi'nde bulunan apartmanda oturan bir kişi, koronavirüs (Kovid-19) belirtileri gösterince hastaneye başvurdu.

Testi pozitif çıkan kişi hastanede tedaviye alınırken, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla salgının yayılmasını önlemek ve halkı salgından korumak amacıyla apartmana giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Bina, 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Filyasyon ekipleri, apartman sakinlerine test işlemlerine başladı.

BAYBURT

Bayburt'ta bir köy koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

(AA) - Bayburt merkeze bağlı bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

İl Hıfzıssıhha Kurulunca, salgının önlenmesi, halk sağlığının korunması amacıyla Koçbayır köyünde bugünden itibaren karantina uygulanmasına karar verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada da "İlimiz Merkez ilçesine bağlı Koçbayır köyünde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddeleri gereğince 12 Haziran 2020 Cuma gününden itibaren karantina uygulamasına geçilerek ikinci bir değerlendirmeye kadar köye giriş ve çıkışlar kapatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

KİLİS

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentteki bazı vatandaşlarda yapılan testlerde Kovid-19 vakasına rastlandığı belirtildi.

Bunun üzerine merkeze bağlı Gümüşsuyu köyü, Oruçlu mezrası ile Helvacıoğlu Mahallesi Miskinler Sokağı karantinaya alındı. Ayrıca kent merkezindeki bir işyerinin de faaliyetleri bir süreliğine durduruldu.

Söz konusu adreslerde filyasyon çalışmalarının devam ettiği aktarılan açıklamada, adreslere 24 Hazirana kadar giriş çıkışların yasaklandığı kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşların tüm ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubu personeli tarafından karşılanacağı bildirildi.

MANİSA

Öte yandan Manisa'nın Salihli ilçesinde bir apartmanın karantinaya alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Seyrantepe Mahallesi 155. sokaktaki bir apartman, pozitif vakayla temaslı kişilerin bulunması dolayısıyla İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

14 günlük karantina süresince apartmandaki vatandaşların acil sağlık ihtiyaçlarının kolluk kuvvetlerince diğer ihtiyaçları ise Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince karşılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber