RTÜK yayın yasağı getirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 20:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Habur Sınır Kapısı'nda canlı yayın için haber saatin gelmesini bekleyen muhabirlere yayın yasağı engel oldu.

Hakkari'de yaşanan terör saldırıları ile ilgili gelişmeleri Habur Sınır Kapısı'ndan canlı olarak aktarmaya hazırlanan muhabirler, yayın yasağı nedeniyle canlı yayınları iptal etmek zorunda kaldılar. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Hakkari'de meydana gelen terörist saldırılarla ilgili radyo ve televizyon yayınlarının yasaklanmasına karar verdi.

RTÜK'ten yapılan açıklamada, 3984 sayılı yasanın "Yayınların Men Edilmesi" başlıklı 25. maddesinin, "Yargı kararları saklı kalmak kaydıyla yayınlar önceden denetlenemez ve durdurulamaz. Ancak milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde, yahut kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması kuvvetle ihtimal dahilinde ise Başbakan veya görevlendireceği bakan yayını durdurabilir" hükmünü taşıdığı hatırlatıldı.

Açıklamada, söz konusu yasa hükmü kapsamında Devlet Bakanı Cemil Çiçek imzasıyla 23 Ekim 2007 tarihinde RTÜK'e gönderilen yazıda, 21 Ekim 2007 tarihinde Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili radyo ve televizyon yayınlarının durdurulmasının istendiği bildirildi.

Bu talebin Üst Kurul tarafından bütün yayın kuruluşlarına tebliğ edildiği belirtilen açıklamada, "21.10.2007 tarihinde Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili olarak, kamu düzenini ve halkın moral değerlerini olumsuz etkileyen, güvenlik güçlerine dönük zaaf imajı yayan, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen radyo ve televizyon yayınlarının, toplumsal sorumluluğa ve duyarlılığa uygun yayın anlayışı temelinde, güvenlik güçlerinin moral değerlerinin yüksek tutulması,

toplumsal psikolojinin olumsuz etkilenmemesi ve çocukların ruh sağlığının korunması amacıyla 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun'un 25. maddesi gereğince durdurulması uygun görülmüştür" denildi.

Konulan yasak üzerine gelişmeleri canlı olarak aktarmaya hazırlanan televizyonlar, bu yayınlarını iptal etmek zorunda kaldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber