TBMM Adalet Komisyonu, Ticaret Kanunu'nu erteledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2007 14:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Adalet Komisyonunda, 22. Dönemde Genel Kurulda görüşülemediği için kadük olan ve bu dönem Hükümet tarafından yenilenen 15 maddelik Türk Ticaret Kanunu Tasarısının görüşmeleri, 3 hafta süreyle ertelendi.

Komisyondaki görüşmelerde söz alan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, MHP olarak uzlaşmacı bir muhalefet izleyeceklerini, ancak Türk Ticaret Kanunu Tasarına "külliyen muhalefetleri" olduğunu belirterek, "1920'li yıllarda yapılan hata, 2007 yılında da yapılıyor" dedi.

Borçlar Kanunu Tasarısı görüşülmeden, Türk Ticaret Kanunu Tasarısının ele alınmamasını isteyen Bal, tasarısının, TBMM İçtüzüğünün 77.

maddesinde yapılan değişiklik uyarınca benimsenmemesini talep etti. Bu olmazsa, İçtüzük hükümlerini zorlayarak muhalefet yapacaklarını bildiren Bal, "Katılmamıza izin verilmezse, bir şekilde katılmayı sağlarız" diye konuştu. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe de İçtüzük değişikliğinin milletvekillerinin çalışmalarını sınırlayıcı hale geldiğini savundu. Gündemin kendilerine ulaştırıldığını, ancak tasarının gönderilmediğini ifade eden Ünlütepe, inceleyemediği tasarı hakkında görüş açıklamasının mümkün olmadığını söyledi. "Bir doktor hastasını görmeden düşüncesini açıklayabilir mi?" diye soran Ünlütepe, tasarının gündemden çıkarılmasını ve üyelere incelemeleri için süre verilmesini talep etti. Söz alan diğer MHP ve CHP'li üyeler de tasarıyı inceleme olanağı bulamadıkları belirterek, süre talebinde bulundular. Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, Türk Ticaret Kanunu Tasarının görüşmelerinin 3 hafta süreyle ertelendiğini bildirdi. Temel ceza kanunlarına uyum öngören tasarının da görüşmeleri, 2 hafta süreyle ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber