24 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 24 Ekim 2007 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-MGK TOPLANIYOR

-Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanıyor. Cumhurbaşkanı Gül'ün, toplantı öncesi Kurul üyelerine öğle verecek. Yemeğin ardından yapılacak toplantıda, ağırlıklı olarak son günlerdeki terör olayları ile Irak'ın kuzeyinde PKK'ya yönelik olası bir sınır ötesi operasyonun ele alınması bekleniyor. (Saat:12.30/14.00)

-TBMM BAŞKANI TOPTAN BASINLA BULUŞACAK

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, parlamento muhabirleriyle kahvaltılı basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:08.30)

-MECLİS GENEL KURULU TOPLANIYOR

-Meclis Genel Kurulu'nda, Türkiye ile birçok ülke arasında imzalanan uluslar arası anlaşmaların uygun bulunduğuna ilişkin kanun tasarıları görüşülecek. Ayrıca zamanın yeterli olması durumunda Genel Kurul gündeminin 7. sırasında bulunan, AKM'nın yıkılması konusunda hükümete yetki veren İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti hakkındaki kanun tasarısı da ele alınacak. (Saat:15.00/19.00)

-GÜRCİSTAN PARLAMENTOSU VE KEİPA'DAN ZİYARET

-Gürcistan Parlamento Başkanı ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) dönem Başkanı Nino Burjanadze, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis Dişişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hasan Kemal Yardımcı'yı ziyaret edecek.(Saat: 11.00/ 15.30/16.00)

-1535 MADDELİK TÜRK TİCARET KANUNU TASARISI

-Meclis Adalet Komisyonu, geçen yasama döneminde komisyon görüşmeleri tamamlanmış ama kadük olmaması için içtüzük değişikliğiyle yeni yasama dönemine taşınmış olan 1535 maddeden oluşan Türk Ticaret Kanunu tasarısının tümü üzerinde görüşme yapılacak. (Saat:10.00)

-SİGARAYA YASAK MECLİS KOMİSYONUNDA

-Geçen yasama döneminden kalan ve bu yasama döneminde yenilenen Meclis Adalet Komisyonu, AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl'ün, resmi ve özel kurumlarla işyerlerinin her türlü kapalı alanlarında her ne surette olursa olsun sigara içilmesini yasaklayan kanun teklifin tümü görüşülecek. (Saat:10.00)

-Adalet Komisyonu'nda ayrıca geçen yasama döneminden kalan, Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun tasarısı, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulları Kanununda Değişiklik Yapılmasına ilişkin Kanun tasarısı da görüşülecek (Saat:10.00)

-NÜKLEER SANTRAL KANUNU GÖRÜŞÜLECEK

-Geçen yasama döneminde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere Meclis'e gönderilen Nükleer Santral Kurulması ve Kurulmasına ilişkin Kanun, Sanayi, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda görüşülecek.

(Saat:11.00)

-EN ?YİĞİT? BAŞBAKAN ERDOĞAN

-AKP hükümetleri, Cumhuriyet döneminin borçlanma rekorunu kırdı. Erdoğan, 95.2 milyar dolardan devraldığı iç borç stokunu yüzde 124 artırarak, bu yıl Eylül sonu itibariyle 213.3 milyar dolara çıkardı. Buna göre Erdoğan döneminde 118.2 milyar dolarla önceki 80 yıldakinden daha fazla net iç borçlanmaya gidildi.

-MICROSOFT: ?BAŞBAKAN BAKANLARLA E-MAIL İLE HABERLEŞSİN?

-Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın ve bakanların temel iletişim biçimi olarak, e-postayı benimsemelerini önerdi. Arkan, ?Bence her liderin bir blogu olmalı ve buradan, direkt etkileşim içinde olmalı. Sadece Sayın Başbakanın, ?Bundan sonra benimle sadece e-posta marifetiyle haberleşecekseniz' demesi, siyasetteki arkadaşları, bürokratlar, bakanlar, hükümet ve vatandaş için Türkiye'de devrim yaratır? görüşünü savundu.

-YAŞAR NURİ ÖZTÜRK: ?TERÖR KONUSUNDA TÜRKİYE'NİN TEK ŞANSI 1926 ANLAŞMASI?

-HYP Genel Başkanı Prof Yaşar Nuri Öztük, 1926 Ankara Anlaşması'nın, Birleşmiş Milletler teamüllerine göre, Kıbrıs'ta olduğu gibi Türkiye'nin Kerkük ve Musul ile ilgili haklarının devreye girmesini gündeme getirdiğini belirterek, bunun terör sorunun çözümünde Türkiye'nin önündeki tek çıkış yolu olduğunu söyledi

- Öztürk, ?Eğer Türk milleti 1926 Antlaşması'ndan yürüyerek ve meseleyi bir ölüm kalım mücadelesi gibi algılayıp oraya doğru-dürüst bir çıkış yapmazsa PKK avcılığıyla orada hiçbir şey yapamaz. Türk milletinin paralarıyla alınan bombalar dağlara, kayalıklara dökülür ve milletin ağzına, dudağına bir parmak bal çalınır ve o muazzez Türk Ordusu da bu işte kullanılır ve bir sonuç alamazsınız? dedi.

-DOKUZ AYDA 20.6 MİLYAR YTL'LİK YATIRIM TEŞVİĞE BAĞLANDI

-Bu yıl Ocak-Eylül döneminde toplam tutarı 20 milyar 561.3 milyon YTL olan bin 861 yatırım projesi için teşvik belgesi alındı. Bu yatırımlar kapsamında 108 bin 249 kişilik istihdam yaratılacak. Geçen yılın eş dönemine göre yatırım tutarı yüzde 5.1, öngörülen istihdam yüzde 4 arttı.

-KAMU BANKALARI ÖZELLEŞTİRMESİNDE ?DEĞER İLİŞKİSİ? MODELİ

-Kamu bankalarının özelleştirilmesi için hazırlanan strateji çalışmasında, Halk Bankası ile Vakıfbank'ın birbirinin değerini etkilemeyecek şekilde satılması ve Ziraat Bankası'nın mali olmayan kısımlarının elden çıkarılarak kamu ağırlığının devam etmesi öngörüldü.

-SONY ERİCSSON, TÜRKİYE'DE PAZAR PAYINI ARTIRMAK İSTİYOR

-Sony Ericsson Türkiye Müdürlüğü görevine getirilen Roger Bolander, Türkiye'de pazar paylarını artırmak hedefinde olduklarını belirterek, ?Türkiye'de stratejimiz; müzik dünyası, görüntü dünyası yaratmak, internet alanında paylaşımı hızlandırmayı hedefliyoruz? dedi.

-Bolander, İngiltere'de 2 yılda bir, Türkiye'de ise 3 yılda bir cep telefonu değiştirildiğini ifade ederek, ?Bunu Türkiye'de uyarlarsak, Türkiye'de 15 milyon dolar olan cep telefonu büyüklüğü 25 milyona çıkabilir? dedi.

-MÜSLÜMANLIĞIN ANADOLUYA YAYILMAYA BAŞLADIĞI İLK CAMİ ONARILIYOR

-Vakıflar Genel Müdürlüğü, MS. 636'da Antakya'da inşa edilen ve Müslümanlığın Anadolu'ya yayılmaya başladığı ilk cami olarak bilinen Habib-i Neccer Camii'ni onarıyor. Müdürlük, restorasyon için 459 bin YTL harcayacak.

-TURİZMCİLER, HÜKÜMET PROGRAMINI DEĞERLENDİRECEK

-Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut ve yönetim kurulu üyeleri, hükümet programı çerçevesinde Türk turizm sektörünün durumu, geleceğe yönelik beklentileri, döviz kurları ve yeni faiz oranlarının sektörel etkileri, telif hakları gibi konulara ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.00)

-İSO MECLİSİ TOPLANIYOR

-İstanbul Sanayi Odası Meclisi'nin Ekim ayı toplantısı Odakule Meclis Salonu'nda yapılacak. Meclis toplantısında ana gündem maddesi ?Yatırım-Üretim ve İhracat Cephesinden Enflasyon, Kur ve Faiz Politikalarının Değerlendirilmesi? olarak belirlenirken, Galatasaray Üniversitesi'nden Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, konuyla ilgili bir konuşma yapacak. (Saat:15.00)

-DEİK, ŞİLİ HEYETİNİ AĞIRLAYACAK

-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), 27 Ekim'e kadar Türkiye'de temaslarda bulunacak Şili Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı başkanlığında, ağırlıkla işadamlarından oluşan heyeti, TOBB Plaza'da bir toplantı ile ağırlayacak. (Saat:16.00)

-ÜÇÜNCÜ ÇEYREK BİNA İNŞAAT MALİYETLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, yılın üçüncü dönemine ilişkin Bina İnşaatı Maliyet Endeksi'ni açıklıyor. (Saat:10:00)

-NESTLE'DEN YENİ MAMA: "NESTUM"

-Nestlé Bebek Mamaları Ülke Müdürü Dr. Lolita Bazarova, Nestlé tarafından üretilen yeni kaşık maması "Nestum"u basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtacak. (Saat:10.00)

-AFM'DEN İSTİNYEPARK'TA YENİ SİNEMA KOMPLEKSİ

-AFM Sinemaları Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akdemir, AFM'nin İstinyeParkta kurduğu yeni sinema kompleksini ve şirketin hedeflerini İstinyePark'ta düzenleyeceği basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracak. (Saat:10.00)

ANKA

1- Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, toplantı öncesinde MGK üyelerine Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi bir ziyaret için Romanya'ya gidecek.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Gürcistan Parlamentosu ve KEİPA Dönem Başkanı Nino Burjanadze ile görüşecek.

- Konuk parlamento başkanı, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hasan Kemal Yardımcı'yı ziyaret edecek.

4- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD'nin New York kentindeki temasları izleniyor.

5- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen Ankara'da, Irak İş Konseyi yöneticileriyle görüşecek.

6- BM'nin 62. kuruluş yıldönümü...

- Yıldönümü dolayısıyla Ankara'da düzenlenecek resepsiyona, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katılacak.

7- NATO Savunma Bakanları sonbahar dönemi gayriresmi toplantıları, Hollanda'nın Noordwijk kentinde başlıyor.

- 2 gün sürecek toplantılara, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de katılıyor.

8- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul'da, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nce düzenlenen "İslam Ülkelerinde Eğitim Kongresi" ile Intel firmasıyla yapılacak işbirliği protokol imza töreninde bulunacak.

- Çelik, Türk Tekstil Vakfı'nca Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yaptırılan Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'nin açılış törenine katılacak ve 2 ilçede ilköğretim okulu açacak.

9- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da, PTT'nin 167. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek törende konuşacak.

10- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Süleyman Demirel Üniversitesi'nin eğitim ve öğretim yılı açılış törenine katılacaklar.

- Çağlayan ayrıca, Isparta Valiliği, belediye ve partisinin il başkanlığını ziyaret edecek, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nca düzenlenen toplantıda bulunacak.

11- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ankara'da, TOBB Madencilik Meclisi'nin 2007 yılı son toplantısına katılacak.

12- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır'da düzenlenecek Ortadoğu Ticaret ve Sanayi Fuarı'nın açılış töreninde bulunacak.

13- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi'nde "Ankara İzdüşümleri" adlı etkinliğe katılıyor.

14- TBMM'den...

- Genel kurulda, uluslararası sözleşmelere ilişkin yasa tasarıları ele alınacak.

- Sanayi, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda, Nükleer Güç Santrallerinin Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışına İlişkin vetolu yasa ele alınacak.

- Adalet Komisyonu'nda, Türk Ticaret Yasası tasarısı, Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Yasa tasarısı ile Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulları Yasası'nda değişiklik yapan yasa tasarısı görüşülecek.

- MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural, basın toplantısı düzenleyecekler.

15- Avrupa Parlamentosu, Hollandalı parlamenter Ria Oomen-Ruijten'in hazırladığı Türkiye raporunu genel kurulda tartışarak oylayacak.

16- TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gıda Enstitüsü'nce düzenlenen "Uluslararası Gıda ve Beslenme Kongresi", İstanbul'da başlıyor.

17- Ekonomik İşbirliği Teşkilatı-Uluslararası Ticaret Merkezi (EİT-ITC) projesi "İş Forumu", İstanbul'da yapılacak.

18- Toplantı...Tören...Kongre...Konferans...

- Vietnam Sanayi ve Ticaret Bakanlığı heyeti, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı ziyaret edecek.

- İzmir Ticaret Borsası yöneticileriyle Afrikalı pamuk üreticileri, İzmir'de düzenlenecek toplantıyla bir araya gelecek.

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Kültür Merkezi'nin temel atma törenine katılacak.

- Türk Farmakoloji Derneği'nce organize edilen 19. Ulusal Farmakoloji Kongresi, Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde düzenlenecek törenle başlayacak.

19- Ekmeğin fiyatında "talep" de belirleyici unsur...

- Büyük kentlerde ekmeğin kilogram fiyatı 2 YTL olurken, daha küçük kentlerde ekmek 1,5 YTL'ye satılıyor.

- Ankaralı fırıncılar un fiyatlarındaki artışı gerekçe gösterirken, aynı undan ekmek yapan Iğdırlı fırıncılar, ekmeğin kilosunu 1,2 YTL'den satıyor.

20- Sudan, petrolde işbirliğine sıcak bakıyor.

- Halen petrol potansiyelinin yalnızca yüzde 10'unu kullanan ve gelecek yıl günde 1 milyon varil üretim yapacak olan Sudan, Türkiye'ye petrol satmayı, Türk firmalarının ülkede petrol çıkarmasını istiyor.

- Sudan Kamu Şirketleri Grubu Türkiye Temsilcisi Hisham Taha: "Daha fazla petrol çıkarabiliriz. Türkiye ile petrol konusunda işbirliği yapabiliriz."

21- TTK'nın 'kömür üretiminden çekilmesi' önerisi...

- Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, kurumla ilgili son raporunda, 2 milyar 630 milyon YTL konsolide bilanço zararı gözönüne alınarak, TTK'nin taş kömürü üretim alanları ve birimlerinin özel sektöre devredilmesi önerisinde bulundu.

- Genel Müdür Rıfat Dağdelen: "Rapora rağmen, kuruma işçi almaya ve sadece çalışmadığımız sahaları özel sektöre açmaya çalışıyoruz."

22- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin (A), (B), (C) ve (D) gruplarında 3. hafta maçları bu gece yapılıyor.

- (A) Grubu'nda Beşiktaş, İngiltere'nin FC Liverpool takımını İstanbul'da konuk ediyor.

23- Voleybol Erkekler Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi (D) Grubu'nda bulunan Arkasspor, gruptaki 2. maçında İspanya'nın Portol Drac Palma De Mallorca takımıyla İzmir'de karşı karşıya geliyor.

24- Basketbolda ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu'nda mücadele eden Efes Pilsen, gruptaki ilk maçını, başkent Zagreb'de Hırvatistan'ın KK Cibona Zagreb takımıyla yapacak.

25- 1. Avrupa 17 Yaş Altı (B) Genç Bayanlar Futbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu mücadelesinde Türkiye, 3. ve son maçını Moldova ile oynayacak.

26- Galatasaray, UEFA Kupası 2. turunda (H) Grubu'nda Girondins De Bordeaux ile yapacağı maç için Fransa'ya gidecek ve maçın son hazırlığını yapacak.

27- Bayanlar Hentbol Süper Ligi erteleme maçında, İstanbul'da Üsküdar Belediyesi ile Osmangazi Üniversitesi karşılaşıyor.

28- Galatasaray, Avrupa kupalarında yarın 202. maçına çıkıyor.

- Sarı-kırmızılılar, geride kalan maçlarda 74 galibiyet ve 77 yenilgi alırken, 50 maçta da eşitliği bozamadı.

- Avrupa kupalarında toplam 265 gol atan "Cim bom", kalesinde 296 gol gördü.

- Galatasaray'ın Fransız takımlarıyla 15. maçı. Sarı-kırmızılılar, 14 maçta 5 galibiyet, 7 yenilgi ve 2 beraberlik aldı.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber