Provokasyona dikkat; terör bahanesiyle üniversiteler karıştırılmak isteniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2007 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'de yaşanan hain saldırılar nedeniyle oluşan duygusal atmosfer karanlık güçlerce kullanılmak isteniyor. Yediden yetmişe herkesin tepkisini ortaya koyduğu bugünlerde üniversitelerde de yönetimler hain saldırıyı kanarken, öğrenciler de protesto gösterileri düzenliyor.

Ancak üniversitelerde gerçekleştirilen terör protestoları birtakım istenmeyen olaylara sahne oluyor. Son olayları fırsat bazı karanlık güçler eylem nedeniyle öfkeleri kabarmış öğrencileri birbirine düşürmek için fırsat kolluyor.

Çukurova Üniversitesi ve Ege Üniversitesi'nde dün yaşanan iki olay bu gerçeği bir kez daha gözler önün eserdi.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ'NDE GERGİNLİK

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Atatürkçü Düşünce Kolu tarafından Hakkari'de şehit düşen askerler için düzenlenen yürüyüşte sağ ve sol görüşlü öğrenciler arasında gerginlik yaşandı.

Öğrenciler, "Aziz Şehitlerimize Saygı, Bir Bayrak da Sen Al Gel" yürüyüşü için Kültür Müdürlüğü önünde ellerinde bayraklarla buluştu. Çağ Üniversitesi öğrencilerinin de katılmasıyla toplanan yaklaşık 5 bin kişi yolun bir tarafının trafiğe kapatılmasıyla yürüyüşe geçti.

Gazilerin katıldığı yürüyüşte slogan "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı. Alkış ve ıslıkla süren yürüyüşe Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi personeli de katıldı.

Atatürk Meydanı'na kadar yürüyen kalabalık burada saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Daha sonra bir grup öğrenci, sol görüşlü öğrencilerin bulunduğu Eğitim Fakültesi'nin R1 derslikleri önüne gitti. Burada solcu öğrencilerle tartışmaya başlayan gruba Çevik Kuvvet ekipleri müdahale etti.

Olaylar büyümeden engellendi.

EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE KAVGA

Ege Üniversitesi (EÜ) Yerleşkesi'nde, ellerinde Türk bayraklarıyla terörü kınama yürüyüşü yapan öğrenci grubuyla, karşıt görüşlü öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Öğrenciler arasına giren Çevik Kuvvet ekipleri kavgayı önledi.

Alınan bilgiye, Edebiyat Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci, Türkiye'de ''şovenist duyguların körüklendiğini'' ileri sürerek, yerleşkede yürüyüş yapmak istedi. Bu grubun yanına gelen bazı öğrenciler, yürüyüşün gerginliği artıracağını öne sürerek, eyleme katılmayacaklarını bildirdi. Buna rağmen 25 kişilik bir öğrenci grubu, sloganlar atarak yerleşkede yürüyüşe başladı.

Yurtların karşısındaki Mühendislik Fakültesi kantininde slogan atan öğrenci grubu, bu sırada kendilerini kamerayla görüntüleyen bir öğrenciyle tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşürken, gruptakiler bu öğrenciye saldırdı. İsmi açıklanmayan öğrenci, yumruk ve tekmeyle dövülürken, kavga araya girenler tarafından yatıştırıldı. Dövülen öğrencinin de bıçakla karşı koyduğu olayda, 3 kişi yaralandı.

Olayın ardından yürüyüşe devam eden grup Edebiyat Fakültesi önüne gelirken, Ziraat Fakültesi önünde toplanan kalabalık bir öğrenci grubu da ''terörü lanetlemek'' amacıyla Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla yürüyüş başlattı.

-ÇEVİK KUVVET ARAYA GİRDİ-

Edebiyat Fakültesi önünde karşı karşıya gelen ve yürüyüşlerine devam gruplar slogan atarken, okul dışında hazır bekleyen Çevik Kuvvet timleri ve panzeri, okul yönetiminin izin vermesiyle grupların arasına girdi. Birbirlerine 20 metre kadar yaklaşan gruplar, Çevik Kuvvet ekipleri tarafından engellendi.

Terörü protesto eden öğrenci grubu, İstiklal Marşı'nı okurken, karşı gruptaki öğrenciler ise slogan atmaya devam etti.

Okuldan başka öğrencilerin de katılımıyla sayıları artan, terörü protesto eden öğrenciler, ''Mustafa Kemal'in Askerleriyiz'', ''Hepimiz Askeriz, PKK'ya Yeteriz'' sloganlarıyla yürüyüşlerine devam ederken, diğer grup ise Edebiyat Fakültesi önünde kaldı.

Yerleşke dışına yönlendirilen kalabalık öğrenci grubu, Bornova Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Bornova İlçe Jandarma Komutanlığı önünden geçerken İstiklal Marşı'nı okuyan ve ''Askere Uzanan Eller Kırılsın'', ''Türkiye Sizinle Gurur Duyuyor'' sloganları atan gruba, yoldan geçen araçlar klakson çalarak, çevrede bulunan vatandaşlar ise balkonlarında alkış tutarak destek verdi.

Yağmurun şiddetini artırmasına rağmen Bornova Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen öğrenciler, şehit düşen askerlerin isimlerini tek tek okuyarak, ''Burada'' diye bağırdı.

Saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan öğrenciler, EÜ Rektörlüğü önünde dağıldı.

AA/CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber