Türk Telekom, yanlış tarife seçenlerden, 5 ay boyunca fiyat farkı almayacak.

Haber Giriş : 23 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom, abonelerin büyük tepkisini çeken yeni tarifelerinde tüketiciler lehine düzenleme yapıyor. Kendine en uygun tarife seçme yerine yanlış tarife seçenlerden, 5 ay boyunca fiyat farkı alınmayacak.

Türk Telekom (TT), sabit görüşme ücretlerinde "yüzde 80'e varan indirim" kampanyasıyla halka duyurduğu ve indirim yerine "gizli bir zam" olduğu iddiaları üzerine, yeni tarifelerinden geri adım atmaya başladı.

"Stanadar Hat" için önce "bonus" uygulamasını devreye koyan Telekom, şimdi de, kendine en uygun tarife yerine başka bir tarifeyi seçen abonelerinden, 5 ay boyunca yanlış seçtiği tarifeden kaynaklanan konuşma bedelini almayacak. Böylece yanlış tercihten kayanaklanan fark bundan böyle abonelerin faturasına yansıtılmayacak.Yanlış paketi seçen vatandaşlar da , yıl başına kadar kendilerine en uygun tarife paketine geçmeleri konusunda Telekom tarafından yönlendirilecek.

Telekom'un yanlış paketi seçen aboneler için düşündüğü uygulama şu şekilde;" Örneğin, hesaplı hattı seçmesi gereken bir abone, diğer dört hattan birini tercih etti. Aboneye, hesaplı hattı seçmesi durumunda aylık 10 milyon lira fatura gelmesi gerekirken, yanlış tarifeyi seçtiği için 25 milyon lira fatura geldiğini düşünürsek, bu durumda Telekom, faturada abonesine yanlış hattı seçtiğini, kendisine en uygun tarifenin hesaplı hat olduğunu vurgulayacak. Yanlış hattı seçmesinden kaynaklanan 15 milyon liralık farkı da aboneden tahsil etmeyecek. Uygulama, abonelerin kendilerine en uygun tarife seçimini yapması için yıl başına kadar olan 5 aylık sürede devrede olacak."

Telekom ayrıca , "gizli zam" iddialarını da dikkate alarak, en çok tepkinin geldiği Standart Hat'ta konusunda "bonus kontör" uygulamasına geçme kararını aldı.Telekom bu şekilde vereceği "bonus kontör" lerle, 1milyon 750 bin lira ila 4.5 milyon lira arasında vatadaş nezdinde indirime yapacak. Bilindiği gibi TT, 1 Ağustos'tan geçerli olmak üzere yaklaşık 19 milyon abone için 5 ayrı paket belirledi. Şirket Hat, Konuşkan Hat, Standart Hat, Hesaplı Hat ve Yazlık Hat şeklindeki tarifeler içinde en çok tepkiyi "Standart Hat" aldı.Gelen tepkiler üzerine konuyu masaya yatıran TT yönetimi, Standart Hat için abonelerine konuşma bedeli üzerinden "bonus" vermeyi karara bağladı.

Standart Hat'ta "bonus" uygulaması şu şekilde hayata geçirilecek; "30 milyon üzeri konuşma yapan abonelere 900 bonus verilecek.Bunun rakamsal karşılığı 4.5 milyon lira olacak. 20-30 milyon lira arası konuşan vatandaşlar ise 700 bonus kazanacak ve faturaya bu 3.5 milyon liralık bir indirim olarak yansıyacak. 10-20 milyon lira arasındaki telefon görüşmelerine ise, 350 hediye bonus verilecek.Bu şekilde aboneler 1 milyon 750 bin liralık bir indirimden yaralanmış olacak. Hesaplı Hat'ta sistem değişmeyecek. Ancak,daha önce getirilen her eve bir "Hesaplı Hat" sınırlaması kaldırılacak. Diğer yandan, 19 milyon abone içinde bu güne kadar 4 milyon 600 bin abone tercih hakkını kullanmış.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber