TCDD Genel Müdürü hakkında soruşturma izni verilecek

Haber Giriş : 23 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman hakkında soruşturma izni vereceklerini belirterek, yargının önünü tıkayan taraf olmayacaklarını söyledi.

Çiçek, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, Başsavcılığın TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman hakkında soruşturma talebi konusunda kendisine bilgi verip vermediğini sorması üzerine, Çiçek, bu konuda kendisine bilgi verilmediğini söyledi. Çiçek, şunları kaydetti:
''Ben kendisine sabah gelince sordum. Size böyle bir müzekkere geldi mi diye. Henüz gelmediğini söyledi. Ama geldiği takdirde soruşturma izni vereceğiz. Çünkü biz yargının önünü tıkayan bir tutum içerisinde kesinlikle olmayız. Vatandaşımızdan saklayacağımız, gizleyeceğimiz herhangi bir husus yok. Dolayısıyla istenmeyen üzücü bir olay meydana gelmiştir. O olaydan dolayı ne tip soruşturma ne tip araştırma yapılacaksa bizim görevimiz bunları kolaylaştırmaktır.
Müzekkere ulaştığında ilgili bakan arkadaşımız gerekli izni verecektir.''

Bir gazetecinin, Gayri Safi Yurtiçi Hasılası kişi başına 1500 doların altında olan Batı illerinin, Doğu'daki illere göre teşviklerden daha fazla yararlandığını söylemesi ve hükümetin bu farkı gidermek için bir girişimde bulunup bulanmayacağının sorması üzerine Çiçek, bugünkü toplantıda uygulamayı değerlendirdiklerini söyledi.
Çiçek, uygulamanın sonuçlarına göre, yeni bir yasa değişikliğine ihtiyaç duyulursa bunun yeni yasama yılında değerlendirileceğini kaydetti.

Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketi'nin alacaklarının tahsili konusunun gündeme gelip gelmediğine ilişkin bir soru üzerine de Çiçek, bu konunun toplantı gündeminde olmadığını belirtti. Çiçek, Bakanlıkların yaptığı her çalışmanın Bakanlar Kurulu toplantısı gündemine gelmediğini ifade etti.

Yükselen petrol fiyatlarına karşı ekonomide ek tedbir alınıp alınmayacağı sorusuna karşılık da Çiçek, Türkiye'nin petrol ithal eden bir ülke olarak petrol fiyatlarının yükselmesinden olumsuz etkilendiğini, ekonomide alınabilecek tedbirleri almaya çalıştıklarını kaydetti.

ULAŞTIRMA BAKANI DA SORUŞTURMADAN YANA
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın hızlandırılmış trenle ilgili TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'la soruşturma izin istemine "Yargıya yardımcı olacağız" diyerek yeşil ışık yaktı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, hızlandırılmış tren seferlerine ilişkin TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman hakkında soruşturma izni istemesiyle ilgili olarak, ''Biz yaptıklarımızdan eminiz. Konunun tam olarak ortaya çıkmasıyla ilgili olarak da yargıya yardımcı olacağız. Gerekli iznin verilmesi konusunda herhangi bir tereddüt göstermeyeceğiz'' dedi.

Yıldırım, ''Soruşturma müzekkeresi geldiğinde nasıl bir tavır sergileyeceksiniz?'' şeklindeki soruyaa şu karşılığı verdi:
''Konuyla ilgili kendi bakanlığımız Teftiş Kurulu'nda da zaten bir inceleme başlatmıştık. Biz yaptıklarımızdan eminiz. Konunun tam olarak ortaya çıkmasıyla ilgili olarak da yargıya yardımcı olacağız. Gerekli iznin verilmesi konusunda herhangi bir tereddüt göstermeyeceğiz''

Sakarya'da meydana gelen hızlandırılmış tren kazasının ardından yapılan suç duyurularını birleştiren Başsavcılık, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman hakkında soruşturma yapmak için Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden'i görevlendirmiş ve Karaman ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı'ndan soruşturma izni istemişti.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber