Açık kalp ameliyatında yeni yöntem

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2007 19:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemal Kahraman ve ekibi, açık kalp ameliyatlarına büyük kolaylık getiren, dünyada ve Türkiye'de ilk kez uygulanan yeni bir cerrahi yöntem geliştirdi.

Prof. Dr. Cemal Kahraman, 39 yaşındaki Yaşar Bölükbaşı isimli bir hastada, "Derin Hipotermi ve Total Sirkülatuar Arrest Tekniğine Alternatif Uygulama Yöntemi" ile gerçekleştirilen operasyonun son derece başarılı sonuç verdiğini ve hastanın sağlık durumunun hızla iyileştiğini bildirdi.

Prof. Dr. Cemal Kahraman, Erciyes Üniversitesi Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen operasyonun, Türkiye'de ilk kez denenen yeni bir yöntem olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kahraman, "Türkiye'deki tüm kaynakları taradık. Bizim geliştirmiş olduğumuz bu yöntemle ilgili uygulamalara rastlamadık. Dünya literatüründe de bu yöntemle ilgili bilginin yer almadığını gördük. Takibe aldığımız hastaya başarılı bir operasyon gerçekleştirildi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber