MEB ile Intel Arasında Protokol İmzalandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ekim 2007 17:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Intel arasında "Yüz yüze ve online eğitimi bir arada içeren yeni bir karma eğitim modeline geçmeyi amaçlayan" iş birliği protokolü imzalandı.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Intel arasında "Yüz yüze ve online eğitimi bir arada içeren yeni bir karma eğitim modeline geçmeyi amaçlayan" iş birliği protokolü, Grand Cevahir Otel'de törenle imzalandı.

Törende konuşan Millî Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, bilişim teknolojilerinin hayatın her alanında var olduğunu belirterek, "Tabiri caizse anne rahminden mezara kadar artık bilgisayarlarla beraberiz. Bilgisayarla ana rahminde ilk tanışmamız ultrasonla başlıyor, ölene kadar da bilgisayarlarla birlikteyiz" diye konuştu.

Bakan Çelik, bilgisayarların, eğitimin de bir parçası olduğunu dile getirerek, bilgi ve iletişim teknolojilerinin küresel dünyanın olmazsa olmazı olduğunu söyledi. Dünyada bugün ekonomik faaliyetlerin önemli bir kısmının online sistemle gerçekleştirildiğini hatırlatan Bakan Çelik, milyon dolarların, dünyanın bir tarafından bir tarafına saniyelik sürelerde nakledildiği ifade etti.

Çelik, "Eğitim, çağın gereklerine uygun yapılacaksa, çağın enstrümanlarını kullanmak zorundayız. Uzay çağında artık kağnı arabasıyla yola gidemeyiz" diye konuştu. Eskiden sınıf ortamı denilince akla tahta, sıralar, öğretmen ve tebeşirin geldiğini ifade eden Çelik, artık eğitimin çok ciddi bir teknolojik alt yapısının var olduğunu söyledi.

Bakan Hüseyin Çelik, dünyada önceki hedefin, "her okulda bir bilgisayar bulunması, ardından ise her okula bir bilgisayar teknolojileri laboratuvarı kurulması" olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu iki aşamayı da geçtiğini, artık Türkiye'nin hemen her yerinde teknoloji sınıfları ve internet erişiminin var olduğunu bildirdi.

Sınıf ortamında bilgisayarın etkin olarak kullanılmasının esas olduğunu dile getiren Bakan Çelik, Türkiye'nin bu konuda başlangıç noktasında bulunduğunu, nihai hedefin her öğrencinin kendi bilgisayarına sahip olup eğitimin her aşamasında bunu kullanabilir hale gelmesi olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, dünyanın birçok ülkesinde artık e-book döneminin başladığını belirterek, artık kocaman kitapların sırt çantasında taşınması yerine bütün ders içeriğini içinde barından taşınır bilgisayarlara doğru gidildiğini söyledi.

Gelişimin ve değişimin dışında kalmanın faturasının ağır olacağını dile getiren Bakan Çelik, bu sürecin dışında kalmamak için uluslararası şirketlerle ortak çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

Çelik, ABD'de yayınlanan e-devlet gelişim raporuna göre, Türkiye'nin, Almanya'nın da önünde dünya 8'incisi olduğunu vurgulayarak, bunda lokomotif kurumlardan birinin de kendi bakanlığı olduğunu ifade etti.

"Silikon tabanlı teknoloji firması Intel ile daha önce yaptıkları ortak iş birliği" çerçevesinde 85 bin öğretmeni yüz yüze eğittiklerini belirten Bakan Çelik, "Dünyanın en harika bilgisayarı da gelse, teknolojik üstünlüğe sahip de olsanız bu işin esas aktörü öğretmendir. Öğretmen iyi eğitilmediği ve motive edilmediği sürece fiziki altyapıya sahip olmak fayda sağlamaz. Sevinerek söyleyebilirim ki öğretmenlerimiz, yeni teknolojilere intibak etme konusunda ciddi bir zorluk çekmiyorlar" diye konuştu.

Çelik, bugün imzalanan protokol ile 500 bin öğretmenin, yüz yüze ve on-line eğitimini bir arada içeren yeni bir karma eğitim modelinden faydalanacağını kaydetti.

Intel Türkiye Genel Müdürü Ege Ertem de Türk öğretmen ve öğrencilerini bugünün bilgi toplumu olmuş ülkelerde meslektaşları ve yaşıtlarıyla aynı dili konuşur hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk ile Ege Ertem tarafından iş birliği protokolü imzalandı.

Bakan Çelik ile Intel Kurumsal İlişkiler Bölgeler Direktörü Shelly Esque de şahit olarak protokole imza koydu. İş birliği protokolü ile 2011 yılı sonuna kadar 500 bin öğretmenin eğitilmesi hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber