Eski sağlık bakanından yenisine suçlama: "Böcek" diye kilitleri değiştirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2007 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Genel Kurulunda halef-selef Sağlık Bakanları arasındaki tartışma, karşılıklı suçlamaya dönüştü.

Bir önceki koalisyon hükümetinde Sağlık Bakanı olarak görev yapan MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, makam odasında ?böcek" adı verilen dinleme cihazı olduğu gerekçesiyle kilitleri değiştirdiğini söyledi.

Durmuş, ?Bakan kişiliğime saldırıyor. Ruh halimi konuşuyor. Benim ruh halimin ne olduğunu bilemezsiniz. Ama göreve gelince, 'Odamda böcek var' diyerek, Bakanlığın tüm kilitlerini değiştiren adamın, ismini vermeden bir gün olsun ruh halini konuşmadım" dedi.

Bakan Akdağ'ın, Durmuş'un bu sözlerini sessizce dinlemesine rağmen karşılık vermemesi dikkat çekti.

Durmuş, Genel Kurulda gündem dışı bir konuşma yaparak, Sağlık Bakanlığının doktorlar ve sağlık personeli ile ilgili politikasını eleştirdi.

Bunun üzerine söz alan Akdağ, 2002 tarihinde iktidara geldikleri zamanla şimdiki hastalık rakamlarını karşılaştırdı. Akdağ, Durmuş'un ?bilmeden, uluorta" konuştuğunu ileri sürdü. Akdağ, Durmuş'un eleştiri yapmasına neden olan ?ruh halini" anladığını söyledi.

AKŞENER'E AKP'DEN ALKIŞ

TBMM Başkanvekili olarak oturumu yöneten MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'in, Akdağ'a karşılık vermek üzere Durmuş'un söz talebini ilk seferinde kabul etmemesi, AKP'liler tarafından alkışlarla karşılandı.

Akşener, Akdağ'ın kısa bir söz almasından sonra Durmuş'a oturduğu yerden bir dakikalık söz hakkı verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber