Acil yardım hatları tek numara oluyor

Haber Giriş : 23 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

112 Matra Projesi kapsamında acil yardım hatları tek numarada toplanacak.

Türkiye genelinde gelecek yıl sonuna kadar uygulanması hedeflenen projeye göre, her türlü acil yardım talepleri için 112 aranacak.

AB uyum sürecinde planlanan ?112 Matra Projesi? kapsamında Türkiye genelinde hizmet veren 110 İtfaiye, 112 Hızır Acil, 155 Polis İmdat ve 154 Alo Trafik gibi numaralar 2005 yıl sonuna kadar ?ABD'deki 911 gibi? 112 altında toplanacak. Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Daire Başkanlığı tarafından sürdürülen proje, ilk olarak pilot bölge olarak düşünülen Ankara'da uygulanacak.

154 ALO TRAFİK HATTI KAPATILACAK

Proje kapsamında Ankara'da ilk olarak ?154 Alo Trafik? hattı kapatılacak ve ?155 Polis İmdat Hattı? bünyesine dahil edilecek. Kısa bir süre sonra hayata geçirilmeye çalışılan uygulama sonunda vatandaşlar artık trafik ile ilgili ihbarlarını da 155'e yapacak.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Muhabere ve Elektronik Şube Müdürü Mustafa Gökçimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB uyum süreci kapsamında Türkiye genelinde farklı acil servis numaralarının tek numara altında toplanması için altyapı hazırlıklarının devam ettiğini bildirdi. Acil Çağrı için ?112? numarasının kullanılmasının planlandığını kaydeden Gökçimen ?112'yi vatandaşlarımız aradığı zaman itfaiye, hızır acil, sağlık, trafik ve asayiş hizmetlerini ilgilendiren konuları aktarabilecekler ve yardım alabilecekler? diye konuştu.

Yardıma ihtiyacı olanlar 112 yi aradıktan sonra, ilgili birimlerin görevlendirilmesinin 112 üzerinden yapılacağını anlatan Gökçimen, koordinasyonun sağlanabilmesi için kurumlar arasındaki görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ?112 Matra Projesi? için çalışmalara devam ettiğini anlatan Gökçimen, şunları kaydetti: ?2005 yılının sonlarına doğru projenin hayata geçirilmesi planlanıyor. Biz de 154 ve 155 hatlarını birleştirerek, sadece 155'i kullanacağız. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte vatandaşlarımız trafik kazaları ve trafikle ilgili diğer ihbarlarını da 155'e yapabilecekler.? Emniyet yetkilileri, acil telefonlarının tek numarada toplanması ile zaman kaybının önleneceğini, ilgili birimlerden herhangi birinin olay yerine geç gelme ihtimalinin ise tamamen ortadan kalkacağını ifade ediyor.

NTVMSNBC

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber