Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

5 ilde bazı yerleşim yerlerinde yeni koronavirüs vakaları görülmesi üzerine karantinaya alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Haziran 2020 17:35, Son Güncelleme : 18 Haziran 2020 22:36
Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

BATMAN

Gercüş'te bir ev karantinaya alındı

Batman'ın Gercüş ilçesinde yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında iki katlı bir evde karantina uygulanması başlatıldı.

Gecüş'te iki katlı evde yaşayan bir kişide korona virüs tespit edilmesi üzerine filyasyon ekipleri çalışma yaptı. Çalışmanın ardından evde yaşayanlar karantinaya alındı. 14 gün süreyle gözlem altında kalacak kişilerin evleri giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Konu ile ilgili Gercüş Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "İlçemiz Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 17 Haziran 2020 tarihli kararı gereği korona virüs salgınının yayılmasını önlemek ve vatandaşlarımızı bu salgından korumak için 14 gün süreyle, ilçemiz Çukurçeşme Mahallesi Mehmet Nuri Kaya Caddesi No:74 iç Kapı No: 2 adresindeki hane karantinaya alınmış olup belirtilen adrese giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır. Başta güvenlik ve sağlık olmak üzere bütün tedbirler alınmıştır" denildi.

KÜTAHYA

Kütahya'nın Emet ilçesinde İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile bir apartmanda 5 dairenein karantinaya alındığı bildirildi.

Emet İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapaılan açıklamada, ''Korona virüs (Covid-19) pozitif vakalar nedeniyle bireysel izalasyon yeterli olamayacağı için, pozitif vaka ve temaslılarının yaşadığı Akpınar Mahallesi Gazi Caddesinde bulunan bir apartmanın dairelerinin tamamının 14 gün karantina altına alındığı bildirildi. 12 daireli apartmanda 5 ailenin ikamet ettiği açıklandı.

ELAZIĞ

Elazığ'da 1 köy karantinaya alındı

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı bir köyde Korona virüs (Covid-19) görülmesi üzerine karantina süreci başlatıldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Keban ilçesine bağlı 180 haneli yaklaşık 400 nüfuslu Ulupınar Köyü'nde bir kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Bunun üzerine İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu halk sağlığının korunması ve salgının kontrol altına alınması amacıyla Ulupınar Köyü'nün karantinaya alınmasını kararlaştırdı. Karantina süreci başlatılan köyün giriş ve çıkışının kontrol altına alındığı öğrenildi.

VAN

Van'ın Gevaş ilçesinde korona virüs salgını nedeniyle bir mahalle karantinaya alındı.

Gevaş Kaymakamlığından yapılan açıklamada, filyasyon ekiplerince yapılan çalışma sonucunda ilçeye bağlı Kayalar Mahallesi'nde bazı kişilerin korona virüs testlerinin pozitif çıktığı belirtildi. Açıklamada, "Gevaş İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla Kayalar Mahallesi'nin giriş ve çıkışları sadece tarım ve hayvancılık faaliyetleri muaf tutularak kontrollü kısıtlama getirilmesine karar verilmişti. Kısıtlama getirilen mahallede bulunan vatandaşlarımızın güvenlik ihtiyaçları İlçe Jandarma Komutanlığı, tedavi ihtiyaçları 112 ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri, diğer sosyal yaşamlarına dair ihtiyaçları ise Vefa Sosyal Destek Grubu görevlileri tarafından karşılanacaktır. Ayrıca karar gereğince bu mahalledeki vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemeleri, evlerinde kalarak izolasyon kurallarına uymaları gerekmektedir. Belirtilen mahalleye tüm giriş ve çıkışlar 18 Haziran 2020 tarihinden itibaren durdurulmuş olup ikinci bir değerlendirmeye kadar bu süreç devam edecektir" denildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da 2 mahalle ve 26 bina korona virüs nedeniyle karantinaya alınırken 1 mahalle ile 9 binada ise karantina uygulamasına son verildi.

Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu, yeni karantina kararları aldı. Kararda, Karaköprü ilçesinde 5 bina, Haliliye ilçesinde 6 bina, Eyyübiye ilçesinde 2 bina, Suruç ilçesinde 2 bina, Viranşehir ilçesinde 9 bina, Ceylanpınar ilçesinde 1 kırsal mahalle ile 1 bina, Siverek ilçesinde ise 1 mahalle ile 1 bina korona virüs nedeniyle karantinaya alınırken 1 mahalle ile 9 binada ise karantinaya son verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber