İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

5 ilde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulaması başlatıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2020 18:52, Son Güncelleme : 22 Haziran 2020 23:58

KONYA

-Konya'nın Kadınhanı ilçesinde 2 mahalle karantinaya alındı

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde 2 mahallede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Osmancık ile Kolıkısa mahallelerinde yapılan testlerde, Kovid-19 vakalarına rastlandı.

Bunun üzerine her 2 mahalle, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina altına alındı.

Kararın ardından Osmancık ve Kolıkısa mahallelerinin giriş ve çıkışlarındaki yollar belediye ekipleri tarafından toprak dökülerek kapatıldı.

-Konya'nın Seydişehir ilçesinde de 1 mahalle ile 1 apartmanda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Kesecik Mahallesi ile Alaylar 1 Mahallesi'nde yapılan testlerde, Kovid-19 vakalarına rastlandı.

Bunun üzerine Kesecik Mahallesi'nin tamamı ile Alaylar 1 Mahallesi'ndeki bir apartman, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina altına alındı.

Kararın ardından Kesecik Mahallesi'ne giriş ve çıkışlar kapatıldı.

Cami hoparlörlerinden sık sık yapılan anonslarla da vatandaşlar, evlerinden çıkmamaları konusunda uyarılıyor.

GAZİANTEP

Gaziantep'te 2 mahallede 17 ev karantinaya alındı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, iki mahallede 17 ev, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Alınan bilgiye göre, Yesemek Mahallesi'nde yaşayan 56 yaşındaki M.K, öksürük şikayetiyle İslahiye Devlet Hastanesine başvurdu.

Hastanede, M.K'nin Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine mahalledeki 5 ev, 24 kişi karantinaya alındı.

M.K'yi hastaneye getiren araç ise dezenfekte edildi.

Öte yandan tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan 43 yaşındaki B.G'nin Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine, ziyaret ettiği Ortaklı Mahallesi'ndeki ailesi ve yakınlarının bulunduğu 12 ev, 15 kişi karantinaya alındı.

Hıfzıssıhha Kurulu kararınca her iki mahalledeki evler, İslahiye Belediyesi ekiplerince dezenfekte edilirken, jandarma ekiplerince evlerin bulunduğu yerlere uyarı yazısı asıldı, güvenlik şeridi çekildi.

Karantina süresince evlerde yaşayanların ihtiyaçları Kaymakamlık Vefa Sosyal Destek Grubunca karşılanacak.

BİNGÖL

Karlıova'da bir mezra karantina altına alındı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde bir mezranın korona virüs nedeniyle 14 gün boyunca karantina altına alındığı bildirildi.

Karlıova İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs ile mücadele kapsamında ilçeye bağlı Kızılçubuk köyü Hacıfazıl Mezrası'na 14 gün boyunca giriş ve çıkışların kapatıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, "Karlıova İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 21.06.2020 tarih ve 72 sayılı kararı ile halk sağlığının korunması ve COVİD-19 salgınının kontrol altına alınması amacıyla; 22.06.2020 tarihi saat 08.00'den itibaren ilçemiz Kızılçubuk Köyü Hacıfazıl Mezrası tüm giriş ve çıkışlara kapatılarak 14 gün süreyle karantina altına alınmasına; istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına ve gerekli tüm tedbirlerin uygulanmasına karar verilmiştir" denildi.

18 Haziran'da da Karlıova ilçesine bağlı Geçitli köyü de karantinaya alınmıştı.

TRABZON

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bir apartmanda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulamasına karar verildi.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Pelitli Mahallesi Pelitli Mimar Sinan Caddesi'ndeki bir apartmanın, yapılan filiasyon ve diğer çalışmalara rağmen Kovid-19 vakalarının artış göstermesi nedeniyle karantinaya alındığı belirtildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla alınan karantina kararının, saat 20.00 itibarıyla uygulanacağı ifade edilen açıklamada, giriş ve çıkışların kapatılacağı apartmandaki vatandaşların ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubu personeli tarafından karşılanacağı kaydedildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da 4 sokak ile 33 bina korona virüs nedeniyle karantinaya alınırken, 1 kırsal mahalle ile 12 binada ise karantina uygulamasına son verildi.

Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu, yeni karantina kararları aldı. Karara göre Karaköprü ilçesinde 8 bina, Haliliye ilçesinde 2 sokak ve 13 bina, Eyyübiye ilçesinde 1 sokak ve 6 bina, Siverek ilçesinde 2 bina, Suruç ilçesinde 1 sokak ile 2 bina, Viranşehir ilçesinde 2 bina korona virüs nedeniyle karantinaya alınırken, 1 kırsal mahalle ve 12 binada ise karantinaya son verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber