6 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

6 ilde bazı yerleşim yerleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında görülen artış nedeniyle karantinaya alındı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Haziran 2020 18:21, Son Güncelleme : 23 Haziran 2020 19:46

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da bir mahalle için karantina kararı alındı

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde bir mahallenin yeni tip koronavirüs (Kovd-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alınmasına karar verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Kovid-19 vaka sayısının

il genelinde azalma eğilimi göstermesine rağmen, Saray ilçesinin Yuvalı Mahallesi'nde vaka sayısının risk boyutuna ulaştığı belirtildi.

Bu kapsamda İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında olağanüstü toplandığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Yuvalı Mahallesi'nde Kovid-19 vakaları İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından tespit edilmiş olup, bu vakaların diğer mahallelere bulaşını engellemek, salgının yayılım hızını düşürmek, mahalle ve ilçe toplum sağlığını korumak maksadı ile 60 hane ve 331 nüfustan oluşan mahalleye 24 Haziran itibarı ile karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmiştir."

Açıklamada, mahallenin giriş ve çıkışlarının kapatılmasına, mahalle içinden geçen ana yolun, köy içi girişine ve transit geçişe kapatılmasına, mahalleli olup dışarıda çalışanların iş yerlerinden izinli sayılmalarının iş yerlerine tebliğine karar verildiği bildirildi.

Mahalledeki 20-65 yaş arası çiftçilerin zorunlu zirai faaliyetlerini İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gözetiminde sürdürecekleri aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Acil sağlık hizmetlerinin İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu ile karşılanmasına, tüm temel ihtiyaçlarının ikinci bir emre kadar 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu 27. ve 72. maddeleri gereğince kaymakamlık bünyesinde bulunan Vefa Destek Gurupları tarafından karşılanmasına, 27 ve 72. maddeler uyarınca uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir."

NİĞDE

Niğde'de bir köy karantinaya alındı

Niğde'de bir köyün yeni tip koronavirüs (Kovd-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, merkeze bağlı Yaylayolu köyünde 8 vatandaşın koronavirüs testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Salgının kontrol altına alınması amacıyla İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisince köye giriş ve çıkışların yasaklandığı vurgulanan açıklamada, "Köyün 23 Haziran saat 17.00 itibarıyla ikinci bir karara kadar Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince karantina altına alınmasına, istisnai durumlar dışında dışarıya çıkılmamasına, gerekli tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin azami derecede alınmasına oy birliği ile karar verildi." ifadeleri kullanıldı.

BİTLİS

Bitlis'te iki apartman ve bir ev karantinaya alındı

Bitlis'te iki apartman ve bir ev, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği iki apartman ve bir evin geçici süreyle karantinaya alınmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İl merkezine bağlı Yolalan beldesi Çınarbaşı Mahallesi'nde bir ev, Ortakapı köyünde bir apartman, il merkezindeki Beşminare Mahallesi Ahmet Eren Bulvarı'nda ise bir apartmanın geçici süreyle karantinaya alınmasına, mezkur adreste ikamet eden vatandaşların ev ile apartmanlarından giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına, gerekli tedbirlerin ilgili belediye ve kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesine, ev ve apartmanlarda görev devamlılığı zorunlu kolluk kuvvetleri ile sağlık kuruluşlarında görev yapan personelin kısıtlama ve karantina kararlarından muaf sayılmalarına karar verilmiştir. Karara uymayanlar hakkında ilgili kanun maddeleri kapsamında idari para cezası uygulanacaktır."

TRABZON

Trabzon'un bazı ilçelerinde bir mahalle ile 10 ev, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında görülen artış nedeniyle karantinaya alındı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Kovid-19 vakalarında görülen artış dolayısıyla Araklı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile ilçeye bağlı Taşönü Mahallesi'nin tamamında karantina uygulandığı belirtildi.

Çaykara ilçesinin Işıklı Mahallesi Değirmen Sokak No: 38 Sultan Murat Apartmanı ile Şahinkaya Mahallesi Gülveren Sokak Küme Evleri No: 21-22-23-24-25 ve 28 adresli 6 hanenin karantinaya alındığı vurgulandı.

Ayrıca, Of ilçesinde Keler Mahallesi Sağlık Evi mevkisindeki 9-10-13 ve 17 adresli 4 hanede de karantina uygulandığı kaydedildi.

GAZİANTEP

Araban'da 7 mahallede 9 ev karantinaya alındı

Gaziantep'in Araban ilçesinde 7 mahalledeki 9 ev karantinaya alındı.

Araban İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, son zamanlarda görülen korona virüs vakaları nedeniyle 7 mahallede 9 evi karantinaya aldı. Kurul kararıyla, ilçeye bağlı kırsal Küçüklü, Yukarı Karavaiz, Gökçepayam, Hisar, Beydilli ve Gelinbuğday, ilçe merkezinde ise Yeşilova Mahallesi olmak üzere toplam 7 mahalledeki 9 ev 14 gün süreyle karantinaya alındı.

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, 14 gün süreyle karantinaya alınan evlere Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri tarafından dezenfekte çalışması yapıldı. Karantina uygulanan kırsal mahallerdeki evlerde Araban İlçe Jandarma Komutanlığı, ilçe merkezindeki bir evde ise İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından güvenlik tedbirleri aldı.

Giriş ve çıkışların yasaklandığı evlere uyarıcı yazılar asıldı.

KÜTAHYA

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tepecik Beldesi'nde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artması sonucu bir mahalle karantinaya alındı.

Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tepecik beldesinde kız isteme merasiminin ardından 9 kişide Kovid-19 görülmesi üzerine önceki gün 6 binanın karantinaya alındığını hatırlattı.

Beldede pozitif vakaların artması nedeniyle karantinada olan binaların bulunduğu mahallenin tamamının karantinaya alındığını belirten Kara, "Vaka sayısının artması üzerine belde ve ilçe geneline yayılmasını önlemek amacıyla karantinanın Orta Mahallesi'nin genelinde uygulanması uygun görüldü." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber