İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İnternette geveze çıktık MSN'de dünya ikincisiyiz

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Ekim 2007 21:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, toplam 22 milyon MSN Messenger kullanıcısı bulunduğunu ve Türkiye'nin bu rakamlarla dünyada ikinci sırada yer aldığını söyledi

MICROSOFT Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, Türkiye'de MSN Messenger kullanan 22 milyon kişi bulunduğunu ve bu rakamla dünya ikincisi olduğumuzu belirtti. Microsoft Türkiye olarak kullanıcılara yeni ürünler sunacaklarını belirten Arkan ?Bir hayli yeni ürünümüz var. Versiyon farkları, yerelleştirme farkları, bunlarla çok inanılmaz rakamlara gidiyoruz, ama 3 bin civarında daha böyle tekil gibi duran ürün olduğunu söyleyebilirim. Türkiye'de herkesin beklediği ürünlerde müjdeler vermeyi planlıyoruz. Ama bunlar önümüzdeki yıl ancak bizim üzerinde çalışabileceğimiz konular olacak. Bu arada internet alanında çok olumlu gelişmeler oluyor. Yakın zamanda orada da çok farklı hizmetlerin de devreye gireceğini görüyoruz. Türkiye, enteresan bir şekilde, dünyada, hep ilk üçün, ilk beşin, ilk onun içerisinde, bizim bu ?live' dediğimiz hizmetlerde. MSN Messenger kullanımı açısından dünyada ikinciliğe çıkmışız. Hotmail'de 19 milyonun üstünde abonemiz var. Windows Live Spaces'te 9 milyonun üzerinde blog sahibi var. Toplam 22 milyon kişi Messenger kullanıyor. Bunlar, inanılmaz büyüklükler ve burada bir hayli yeni hizmetimiz, yeni işbirliklerimiz var' dedi.

KORSAN KANAYAN YARA

ULUSLARARASI araştırma kuruluşu IDC'nin korsan yazılımla ilgili araştırmasına değinen Arkan ?Rapor genel yazılımda korsan kullanımının yüzde 65 olduğunu gösteriyor. Rapora göre korsan yazılımı 10 puan azaltabilirsek, yani yüzde 55'ler düzeyine çekebilirsek, Türkiye için, yazılım alanında yaklaşık 1 milyar dolarlık büyüme sağlamış oluruz ve 30-35 bin civarında da yeni istihdam yaratmış oluruz. Yaklaşık 300 milyon dolar yeni vergi tahsilatı da yapılmış olur' değerlendirmesinde bulundu. Arkan, korsan yazılımın bilişim sektörünün gelişimi açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu belirterek ?Türkiye, korsan kullanım oranı açısından, bir hayli kötü durumda. Ciddi vergi, istihdam ve benzeri kayıplar var. Korsan yazılım aynı zamanda örgütlü bir suç, dolayısıyla farkında olmadan bu yolu tercih edenlerin aslında, terörü besleyen bir ekonomik devinim içerisinde olduklarını da, burada vurgulamak lazım' dedi. Arkan, yasadışı çoğaltma ve korsan yayının, sadece bilişimin değil edebiyat, yayıncılık, müzik, eğlence ve entelektüel sermaye ile ilgili tüm alanlarda kanayan bir yara olduğunu söyledi.

Office 2007'nin fiyatı düştü

Microsoft Türkiye, Office 2007 yazılımının ev ve öğrenci sürümlerinin fiyatını 2008 Şubat ayının sonuna kadar 99 dolara indirdiğini açıkladı. İndirim ticari kullanıcılar için geçerli olmayacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre, değişik teknoloji marketlerde farklı taksit imkanları ile tüketiciye sunulan Office 2007 Ev ve Öğrenci sürümü, 12 aya kadar vade ile satın alındığında, aylık ödeme 10 doların altına kadar iniyor. İHA

Bilgisayar kullanan sayısı 5 yıl içinde 2 milyara çıkacak

Dünyada 1 milyar bilgisayar kullanıcısı olduğunu, Microsoft'un geriye kalan 5 milyar insanın da bilgiye, internete erişmesi ve fırsat eşitliği sahibi olmasına katkı sağlamak gibi bir vizyonu olduğunu ifade eden Çağlayan Arkan ?Dolayısıyla, kendimize biçtiğimiz görev, bu 1 milyarın 6 milyara çıkması. Bu bağlamda önümüzdeki 5 yılda 1 milyarın 2 milyara çıkması, Türkiye'nin de tüm kişi ve kuruluşlarıyla bilgi ve teknolojiyi kucaklaması bizim için çok önemli' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber