26 Ekim 2007'den Önemli gündem Başlıkları

Haber Giriş : 26 Ekim 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL YARGITAY'I ZİYARET EDECEK

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yargıtay Başkanlığı'nı ziyaret edecek. (Saat:14.30)

-Gül ayrıca, Çankaya Köşkü'nde Adadolu Aslanları İşadamları Derneği Genel Başkanı Mustafa Koca ve KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Başkanı Gençay Görsoy'u Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:16.20/17.00)

-IRAK HEYETİNİN TEMASLARI

-Irak İç Güvenlik Bakanı ve Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Şirvan El Vaili'nin de aralarında bulunduğu 11 kişilik Iraklı heyetin temasları sürüyor. Heyetin, resmi ve kesinleşmiş bir programı bulunmuyor. Heyetle yapılacak görüşmelerde, Irak'ın kuzeyindei PKK kampları ve yöneticilerine yönelik olarak yapılması gündemde olan sınır ötesi operasyon ele alınacak.

-MAVİ HAT'TA GÖZALTINA ALINANLARIN SORGUSU SÜRÜYOR

-BOTAŞ'a yönelik düzenlenen Mavi Hat operasyonu kapsamında gözaltına alınanların sorgulanmalarına devam ediliyor.

-TBMM BAŞKANI TOPTAN'IN KABULLERİ

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Likoğlu ile Almanya Zonguldaklılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Kahya'yı ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:11.15/13.30)

-CHP PM TOPLANIYOR

-CHP Parti Meclisi, olağanüstü toplanıyor. Parti genel merkezindeki toplantı, Genel Başkan Deniz Baykal'ın konuşmasıyla başlayacak. (Saat:11.00)

-ŞİMŞEK,"YAPISAL REFORMLARIN MAKROEKONOMİK ETKİLERİ KONFERANSI"NDA

-Hazine Müsteşarlığı tarafından düzenlenen ?Yapısal Reformların Makroekonomik Etkileri? konulu uluslararası konferans düzenleniyor. Konferansın açılış konuşması, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılacak. (Saat 10:00)

-EKONOMİK KOORDİNASYON KURULU TOPLANIYOR

-Ekonomik Koordinasyon Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Erken başkanlığında toplanacak. (Saat:14.00)

-MERKEZ BANKASI BAŞKANI YILMAZ, ENFLASYON RAPORUNU AÇIKLIYOR

-Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, bu yılki 4. Enflasyon Raporu'nu bir basın toplantısı ile açıklayacak.(Saat:10.00)

-PARA ARZINDA 1.2 MİLYAR YTL'LİK GENİŞLEME

-En geniş tanımlı para arzı M3, 5-11 Ekim haftasında 1 milyar 215.3 milyon YTL artarak 358 milyar 644.7 milyon YTL'ye yükseldi. Para arzında yılbaşından bu yana genişleme 38.8 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-ARIOĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI

-Emekliye ayrılacağı beklenen Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 15.00)

-MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇELİK SINAV DEĞİŞİKLİKLERİNİ ANLATACAK

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı ile Seviye Belirleme Sınavı'ndaki değişikliklere ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat:10.30)

-AYDINLARDAN 3 KASIM MİTİNGİNE DESTEK

-Aralarında Oral Çalışlar, Tarık Ziya Ekinci, Oya Baydar ve Adalet Ağaoğlu gibi aydınların bulunduğu bir grup gazeteci, yazar ve akademisyen, KESK, TMMOB ve TTB tarafından 3 Kasım'da Ankara'da yapılacak olan "Özgür, Demokratik ve Eşitlikçi bir Türkiye" mitingine destek için bir basın toplantısı düzenleyecekler. (Saat:11.30)

-YARGITAY'DAN, "EKMEK ÇALANLA CÜZDAN BOŞALTAN AYNI KEFEYE KONMASIN" KARARI

-Yargıtay 6. Ceza Dairesi, ihtiyacı için ekmek çalan ile gasp ettiği kişinin cüzdanını boşaltan kişinin aynı kefeye konmaması gerektiği yönünde bir karara imza attı. Yağma suçunu işledikleri gerekçesiyle tutuklanan sanıklar; yağmaladıkları kişinin üzerinde bulunan 10 YTL'yi ve cep telefonunu zorla aldı. Mahkeme, sanıkların aldığı para ve cep telefonunun değerinin düşük olduğu gerekçesiyle ceza indirimi yaptı. Yargıtay, kararı bozarak, "Yasaya göre çoğunu alabilme olanağı varken, yalnızca gereksinmesi kadar (örneğin; birkaç meyve veyaekmek, yiyecek; bir iki defter, kalem veya sigara, bira ve benzeri) değer olarak az olan şeyi alma durumunda, olayın özelliği ve sanığın kişiliği de değerlendirilerek, yasal ve yeterli gerekçeleri de açıklanarak uygulanabileceği gözetilmeden yakınandan alınan para ve cep telefonunun değeri az olmamasına karşın, suç konusu para ve eşyanın değeri az kabul edilerek indirim yapılması yasaya aykırıdır" dedi.

-CAMİ VE MÜFTÜLÜKLERDEKİ EL YAZMASI ESERLER DİYANET KÜTÜPHANESİNDE TOPLANACAK

-Diyanet İşleri Başkanlığı, cami ve müftülüklerde bulunan, yıpranmamış, başı sonu belli, cildi dağılmamış, küf veya pas tutmamış olan el yazması ve taş baskı nadir eserlerin, kaybolma riskine karşı, tek merkezde toplanmasının daha uygun olacağına karar verdi. Eserler, Diyanet kütüphanesinde toplanacak. Başkanlık kütüphane için yeni bir bina hazırlayacak. Bina içinde bir bölüm müze olarak kullanılacak, eserler bu bölümde muhafaza edilecek.

-Başkanlık, eserleri dijital ortama da aktaracak.

-26. İSTANBUL KİTAP FUARI BAŞLIYOR

-Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği (TÜYAP) tarafından düzenlenen 26. İstanbul Kitap Fuarı, 27 Ekim 2007 Cumartesi günü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla gerçekleştirilecek törenle, kapılarını kitapseverlere açıyor. 500'ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı 26. İstanbul Kitap Fuarı'na 34 ülkeden yayınevleri ve yayıncı örgütleri de konuk olacak. 4 Kasım 2007 tarihine kadar sürecek fuar boyunca gerçekleştirilecek 250 etkinlikte 800 yazar ve sanatçı okurlarıyla buluşacak.

-İSTANBUL ORTADOĞU'NUN KONGRE VE TOPLANTI MERKEZİ OLUYOR

-İstanbul, başta Dubai, Kuveyt, Katar ve diğer Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere Ortadoğu ülkelerindeki birçok firmanın kongre ve toplantı merkezi haline geliyor. Özellikle, ABD'deki ikiz kulelere yapılan saldırıdan sonra, Ortadoğu ülkelerinden gelenlere ağır vize koşullarının uygulanması, şirket toplantılarının Türkiye'ye taşınmasının nedeni olarak gösteriliyor.

-FİNANS KULÜP'TEN AVRUPA BİRLİĞİ ARAŞTIRMASI

-Finans Kulüp tarafından Stratejik Araştımalar Enstitüsü'ne hazırlatılan ?Avrupa Birliği Katılım Sürecinde Finans Sektörü ve Kurumlar? adlı çalışmanın sonuçları, kamuoyuna duyurulacak. (Saat:10.00)

-PRAKTİKER, SEKTÖR ARAŞTIRMASININ SONÇLARINI AÇIKLIYOR

-Praktiker Yapı Marketleri A.Ş., yapı marketleri sektörüne yönelik yaptığı araştırma sonuçlarını, basın toplantısı ile açıklayacak. (Saat:10.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber