Mavi Hat'ta sorgular sürüyor

Haber Giriş : 26 Ekim 2007 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Bakanlığı'na bağlı BOTAŞ'ın 3 ihalesine ilişkin polisin yürüttüğü Mavi Hat Operasyonu'nun ikinci bölümünde gözaltına alınan 16 kişinin Ankara Emniyeti'ndeki sorgusu sürüyor. Aralarında Nihat Özdemir'in de bulunduğu zanlılar sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Enerji Bakanlığı'ndaki yolsuzluk iddialarına yönelik düzenlenen Mavi Hat operasyonunun 2. ayağında gözaltına alınan Fenerbahçe 2. Başkanı ve LİMAK Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ile BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Kerim T.'nin de aralarında bulunduğu 11 zanlı, Ankara Adliyesi içerisinde bulunan Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi. Dün sabah gözaltına alınan 5 kişiyle beraber gözaltı sayısı 16'ya yükseldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Teftiş Kurulu Müfettişlerinin hazırladığı suç duyurusu üzerine başlatılan operasyonda dün gözaltına alınan ve aralarında üst düzey bürokratlar ve işadamlarının da bulunduğu 16 zanlı, sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Operasyonun ilk bölümünde 12'si bürokrat toplam 26 kişinin tutuklanmasının ardından başlatılan operasyonun ikinci ayağında Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz'ün yürüttüğü soruşturmada eski BOTAŞ Genel Müdürü Osman Gökhan Bildacı da gözaltına alınmıştı. Operasyonun ilk ayağında tutuklanan işadamı İbrahim Selçuk'la bağlantısı olduğu gerekçesiyle İşadamı Muzaffer N.'nın aranmasına devam ediliyor.

Zanlıların hafta sonu sorgularının tamamlanmasının ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edileceği ancak önümüzdeki günlerde yeni gözaltıların da olabileceği polis yetkililerince bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber