Hakkari ile Nişantaşı'nda okuyan çocuklar, aynı sınava girmemeli

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 27 Ekim 2007 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik, fırsat eşitliği üzerine açtığı yeni teklifinin eğitimle meşgul insanlar arasında tartışılmasını istiyor.

Liselere giriş için yapılan Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nın (OKS) kaldırılmasının ardından yerine konulacak Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sistemini Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik açıkladı.

Kamuoyunda tartışılması için bir teklifte de bulunan Milli Eğitim Bakanı, ÖSS, KPSS ve SBS gibi merkezi sınavlarda 'dezavantajlı bölgelerde eğitim gören öğrencilerin fırsat eşitliğini sağlayacak bir düzenleme yapılmasını' tartışmaya açtı. Eğitimde fırsat eşitsizliğine değinen Bakan Çelik, Hakkari'de okuyan ile Çankaya veya Nişantaşı'nda okuyan öğrencilere merkezî sınavlarda aynı soruların yöneltildiğini ve bu soruların değerlendirmesinin aynı olduğunu hatırlattı. ABD'de bazı bölgelerin dezavantajlarını asgariye indirecek uygulamalar olduğunu anlatan Çelik, "Lütfen herkes düşünsün. Bizim bu konuda da herkesin düşüncesine ihtiyacımız var. Dezavantajın oranına göre ekstra puanlar belirlenebilir." dedi. Bunun Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya karar verdiği bir şey olmadığını vurgulayan Çelik, "Lütfen bu işe aklı eren ve sistemi bilenler eğitim alanında da fırsat eşitliğini nasıl oluşturabiliriz meselesi üzerinde kafa yorsunlar." çağrısı yaptı.

Hüseyin Çelik'in verdiği bilgiye göre, ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için yapılacak Seviye Belirleme Sınavları her yıl haziran ayında okulların tatil olmasından sonra gerçekleştirilecek. İlk SBS 6. sınıf öğrencileri için 21 Haziran 2007 Cumartesi günü yapılacak, 7. sınıfların SBS'si de bir gün sonra 22 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. 8. sınıflar ise bu sene son kez yapılacak ve 8 Haziran'da düzenlenecek OKS'ye girecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber