Adli Tıp hemşireyi 8'de 8 suçlu buldu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Ekim 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gülcan DEMİRCİ SABAH

Adli Tıp, bir hastanın ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan hemşire Seda Yavuz'u 8'de 8 kusurlu buldu. Yavuz'un, doktor istemeden potasyum verdiği belirtildi..

İstanbul Siyami Ersek Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde 2004'te kalp hastası Şükrü Kaya Karaca'ya aşırı dozda potasyum enjekte ederek öldürdüğü iddiasıyla 30 yıla kadar ağır hapsi istenen hemşire Seda Yavuz'la ilgili ikinci Adli Tıp raporu mahkemeye ulaştı.

Adli Tıp İhtisas Kurulu, Üsküdar 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın tutuksuz sanığı Yavuz'u 8'de 8 kusurlu buldu. Raporda "Hemşire Seda'nın bir ampul potasyumu hızlı şekilde damar içine vererek ölüme neden olduğu görülmüştür" denildi. Raporda Şükrü Kaya Karaca'nın öldüğü günkü potasyum seviyelerinin normal olduğu belirtilerek, "Bu değerlere göre potasyum verilmesine gerek yoktur" ifadesine yer verildi. Adli Tıp'tan gelen ilk raporda da Şükrü Kaya Karaca'nın kanındaki potasyumun tek başına bir insanı öldürmeye yeteceği belirtilmiş, ancak mahkeme suçun "tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme neden olmak" kapsamına girebileceğini belirterek 10 aylık bir tutukluluktan sonra hemşire Seda Yavuz'un tahliyesine karar vermişti.

AYNI GÜN ÜÇ ÖLÜM

Hemşire Seda Yavuz'un 2 Mayıs 2004'te görev yaptığı yoğun bakım ünitesinde saat 14.00'te İsmail Dönertaş, saat 16.30'da Murat Özkaynak adlı hastalar ölmüş, bu ölümler hastane kayıtlarına "doğal ölüm" olarak geçmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber