27 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 27 Ekim 2007 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SINIR ÖTESİ OPERASYON ASKIDA

-Hakkari Yüksekova'da 12 erin şehit olmasıyla hazırlıkları hız kazanan sınır ötesi operasyon, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Kasım'da ABD'de Başkan George Bush'la yapacağı görüşme sonrasına kaldı.

-Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarına yönelik TSK'nın operasyonları devam ederken bölgedeki PKK unsurlarının Kuzey Irak'tan çıkarılmasına ve etkisiz duruma getirilmesine ilişkin diplomatik girişimler sürüyor.

-Irak heyetiyle dün tüm gün yürütülen görüşmeler bugün de devam edecek.

-Sınır ötesi operasyonun, Başbakan Erdoğan'ın ABD gezisi sonrasına kalması hükümet ve muhalefet tarafından değerlendiriliyor.

-Öte yandan, 12 erin şehit olmasına yönelik ülke genelinde geçen hafta başlayan protestolar da sürüyor.

-BAKAN EKREN BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Erken, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) ve Dünya Bilim ve Sanat Akademisi işbirliğiyle Çırağan Sarayı'nda düzenlenecek "Geleceğe Bakış; Kazanılmış Dersler" sempozyumuna katılacak. (Saat:09.00)

-Erdoğan ardından, Kocaeli'nde çeşitli açılışlar katılacak ve ziyaretlerde bulunacak. (Saat:15.00/18.00)

-CUMHURBAŞKANLIĞI VE CUMHURİYET KOŞUSU YAPILIYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hipodrum'da düzenlenen Cumhuriyet Koşusu ile Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nu izleyecek ve başarılı sporculara kupalarını verecek. (Saat:16.15/17.10)

-TÜRK,AFGAN VE PAKİSTANLI İŞADAMLARI BİRARAYA GELİYOR

-TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Afganistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Ghulam Mohamad Yailagri ve Pakistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu Başkanı Tanvir Ahmad Sheikh, TOBB'un evsahipliğinde düzenlenen ?Afganistan, Türk ve Pakistan arasında Ekonomik İşbirliği için İstanbul Forumu?na ilişkin bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenleyecekler. (Saat:10.00)

-TÜRKİYE 29 EKİM'E HAZIRLANIYOR

-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Pazartesi günü, Cumhuriyetin kuruluşunun 84. yılında, tüm yurtta ve dış temsilciliklerde kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı'nın kutlama hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Ankara'daki kutlamalara, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve devlet erkanı katılacak. Cumhurbaşkanı Gül, iki gün üst üste Cum bayramı resepsiyonu verecek.

-MAVİ HAT'TA GÖZALTINA ALINANLARIN SORGUSU SÜRÜYOR

-BOTAŞ'a yönelik düzenlenen Mavi Hat operasyonu kapsamında gözaltına alınanların sorgulanmalarına devam ediliyor. Gözaltına alınanların, savcılık sorgularının ardından en geç Pazartesi günü hakim karşısına çıkarılmaları bekleniyor.

-KASIM AYI KONGRE AYI

-22 Temmuz seçimlerinin ardından dengeleri değişen siyaset yeniden şekilleniyor. Kasım ayı içinde DTP ve DP Olağanüstü Kongre yapacak. Anavatan Partisi Kongre tarihini belirleyecek, AKP ise Kızılcahamam'da kampa girecek.

-DP, seçimlerin ardından Genel Başkanlıktan istifa ettiğini açıklayan Mehmet Ağar'ın yerine yeni bir genel başkanla yoluna devam edecek. Ağar'ın partiden ayrılmasını istemeyenler ise halen kulis faaliyetleri yürütüyorlar.

-DTP kongresinde ise seçimlere bağımsız girdiği için Genel Başkanlıktan istifa eden Ahmet Türk'ün yeniden aday olması beklenmiyor. Parti Kongrede Siyasi Tutum Belgesi ile bundan sonra izleyeceği politikaları belirleyecek.

-AKP ise Kızılcahamam kampında başta Anayasa değişikliği çalışmaları olmak üzere yeni dönemdeki çalışmalar hakkına yol haritasını belirleyecek.

-FİNANS SEKTÖRÜ İÇİN 2015 SENARYOSU: SİSTEME YABANCILAR HAKİM OLACAK

-Finans Kulüp tarafından yapılan ?Avrupa Birliği Katılım Sürecinde Finans Sektörü? başlıklı araştırma , AB ile tam üyelik müzakerelerinin tamamlanması ile birlikte Türk finans sisteminde çok hızlı bir büyümenin gerçekleşeceğini, rekabet koşullarının şiddetleneceğini ve sektörde AB'nin önde gelen bankalarının sistemde iyice hakim duruma geçeceğini ortaya koydu.

-Finans Kulüp Başkanı Tevfik Altınok ?Aslında bankacılık ve sigortacılık sektörünün sermaye yapısı itibariyle yabancılaşması bundan 5 yıl evvel başladı. Kamu otoritesinden bu süreçte beklenen müzakere sürecini iyi yöneterek yabancılaşma konusunda ülke menfaatine uygun düzenlemelerin yapılmasını sağlaması olacaktır? dedi.

-?AB'NİN SEBZE-MEYVE DEPOSU? TÜRKİYE TARIM AR-GE'SİNDE SONUNCU

-OECD yıllık ?Tarım Politikaları: İzleme ve Değerlendirme 2007? raporu yayınlandı, raporda, ?Tarımda hedefleri başarmak için Türkiye, çabalarını, girdi ya da çıktı bağlantılı desteği artırmaktan çok yapısal düzenlemeleri kolaylaştırmaya yönelik politikalar üzerinde odaklamalıdır? denildi.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 337.8 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Hazine, gelecek hafta 337.8 milyon dolar dış borç ödemesi yapacak. Hazine'nin gelecek hafta yapacağı ödemeyle birlikte yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği dış borç geri ödemesi 15 milyar 826.2 milyon dolara ulaşacak.

-TDK BAŞKANI'NDAN SENARİST VE YÖNETMENLERE TEKLİF: ?HER DESTANIMIZ BİR ?YÜZÜKLERİN EFENDİSİ? EDER GELİN FİLME ÇEKİN?

-Türk Dil Kurumu Başkanı Şükrü Haluk Akalın, Türk dünyasına ait destanları Türkiye Türkçesine çevirmeye başladıklarını belirterek, ?26 cildi hazırlanıp yayınlanan destanları, yaklaşık 100 cilde tamamlayacağız? dedi.

-Akalın, her destanın ?Yüzüklerin Efendisi? vb. filmler kadar ilgi çekici olduğunu belirterek, senarist ve yönetmenlere, ?Bu destanlarda ?Yüzüklerin Efendisi' gibi filmlere konu olabilecek malzeme var. Gelin bu destanları sinema perdesine aktarın? önerisinde bulundu. Akalın, bu destanlardan bilgisayar oyunları türetilebileceğine işaret etti.

-GEZİCİ FESTİVAL 5 BİN KM YOL GİDECEK

-Ankara Sinema Derneği'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kars Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği 13. Avrupa Filmleri Festivali - Gezici Festival, 2-25 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Ankara, Kars, Samsun ve Saraybosna'daki gösterimleri için 5 bin km yol kat edecek olan festivalde, 26 ülkeden 90 film gösterilecek.

-SAATLER BİR SAAT GERİ ALINACAK

-Kış saati uygulaması kapsamında saatler yarın 04.00'te bir saat geri alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber