Siyasette Kasım ayı kongre ayı

Haber Giriş : 27 Ekim 2007 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 Temmuz seçimlerinde siyasetin değişen dengeleri yerine oturmaya başlıyor. DTP ve DP Kasım ayında olağanüstü kongrelerini gerçekleştirerek Genel Başkanlarını belirleyecek. AKP Kızılcahamam'da kampa girerek yeni dönemde izleyecekleri yol haritasını şekillendirirken Anavatan Partisi ne zaman kongre düzenleyeceğine karar verecek.

DTP'YE YENİ BAŞKAN

22 Temmuz seçimlerine bağımsız adaylarla giren DTP'nin Olağanüstü Kongresi 8 Kasım'da yapılacak. Bağımsız aday olabilmek için Genel Başkanlıktan istifa eden Ahmet Türk'ün bu defa genelbaşkanlık için aday olmayacağı belirtiliyor. Türk'le beraber eşbaşkanlık görevini yürüten Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'un da aday olmayacağına kesin gözüyle bakılırken başkanlık için DTP'li Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı'nın ismi geçiyor.

Antalya'da DTP'li milletvekillerinin katılımıyla hazırlanan ?Siyasi Tutum Belgesi? de kongrede delegelerin oylarına sunulacak. Kongrede Parti Meclisi üye sayısının da 60'tan 80'e çıkarılması için tüzük değişikliği yapılmasının yanı sıra partinin Kürt sorununa ilişkin çözüm önerileri de kamuoyuyla paylaşılacak.

AĞAR'LA DEVAM MI TAMAM MI?

22 Temmuz seçimlerine merkez sağı birleştirerek girmeyi hedefleyen ancak bu gerçekleşmeyince tek başına girerek büyük bir yenilgi alan Demokrat Parti'nin Olağanüstü Kongresi 17-18 Kasım'da gerçekleştirilecek. Seçimlerin ardından Genel Başkan Mehmet Ağar istifa ettiğini açıklamıştı. Daha sonra Kongreye kadar hukuken genel başkanlık görevini yürüteceğini açıklayan Ağar durumunun kongrede netlik kazanacağını belirtmişti.

Ağar'ın partiden ayrılmamasını isteyen partililer kulis faaliyeti yürütürken Ağar'ın da teşkilatlar üzerinde yeniden başkan olabilmek için çalışma yürüttüğü kaydediliyor. Ağar'ın istifasını açıklamasının ardından eski Genel Başkan Tansu Çiller'in ve ATO Başkanı Sinan Aygün'ün isimleri de başkanlık için geçmişti. İlk başkan adaylığını ise DP'den milletvekili adayı olan Zaman gazetesi eski yazarı Nevval Sevindi açıklamıştı.

ANAVATAN'DA KONGRE TARİH BELİRSİZ

Seçimlere Doğru Yol Partisi ile birlikte Demokrat Parti adı altında girmeyi düşünen ancak yaşanan sorunlardan dolayı seçimlere katılamayan Anavatan Partisi'nde ise Kongre'nin ne zaman yapılacağı belirsizliğini koruyor. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan MKYK toplantısında kongre tarihi belirlenecek.

AKP KAMPA GİRECEK

AKP, 22 Temmuz seçimlerinin ardından ilk kampını Kasım ayında gerçekleştirecek. Bakanlar, milletvekilleri ve MKYK üyelerinin katılacağı toplantıda, Anayasa değişikliği ve 23. dönemdeki TBMM çalışmaları konusunda partinin politikaları şekillendirilecek.

Kızılcahamam'da gerçekleştirilecek kampın ana konularından birini Anayasa değişikliği çalışmaları oluşturacak. Kampta, yeni dönemde hangi yasaların öncelikle ele alınacağı ve meclis çalışmalarında nasıl bir yol izleneceği tartışılacak. Yeni milletvekillerine meclis çalışmaları hakkında da bilgi verilecek ve milletvekillerinden yeni döneme ilişkin düşüncelerinin alınacağı kamp, eşli olarak gerçekleştirilecek.

URAS VE YAZICIOĞLU GERİ DÖNMÜŞTÜ

Seçimlere bağımsız aday olarak girdikleri için partilerinin genel başkanlıklarından istifa eden Ufuk Uras ve Muhsin Yazıcıoğlu geri döndü. Yazıcıoğlu tartışmasız bir şekilde yeniden genel başkan olurken Uras, diğer başkan adayı Kemal Ulusaler ile yarışmak zorunda kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber