Bahçeli: Ülkü Ocaklarını taşkınlık konusunda uyardı

Haber Giriş : 27 Ekim 2007 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dağlıca 12 askerin şehit olduğu saldırının ardından tüm yurtta başlayan eylem ve mitinglerde duyarlı davranmaları için Ülkü Ocakları başkanlarını uyardı.

Bahçeli'nin sokak hareketlerine karışmamaları, taşkınlık yapmamaları ve ülkücülerin soğuk kanlı olması gerektiğini belirtti. Bahçeli'nin sözlü uyarısının ardından Ülkü Ocakları başkanlığı da, tüm ocaklara bir genelge göndererek, ülkücü gençlerin provokasyonlara karşı uyanık olmalarını istedi.

ÜLKÜ OCAKLARI GENELGE YAYIMLADI

Bahçeli'nin uyarısının ardından Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı bir genelge yayımlayarak ülkücüleri uyardı. Duyuruda, terörle mücadelenin milli bir dava olduğu, son olayların ardından milletin sabrının sokaklara taştığı ifade edilerek, ülkücü gençler sağduyuya davet edildi. Bu konuda yapılan duyuruda şöyle denildi:

?Terörle mücadele ülkemizin milli bir davasıdır. Türk Gençliği; hükümet tarafından alınacak terör yuvalarına yönelik operasyon kararının arkasındadır. TBMM'de tezkere konusunda ortaya çıkan müşterek mutabakata paralel şu ana kadar toplumumuzda sağlanan birlik ve beraberliğin artarak daha üst düzeye ulaşmasını beklemekteyiz. Toplumumuzun tüm kesimlerinin; her konuda ve her alanda pkk ve işbirlikçilerine karşı süren topyekûn mücadele kararlılığının sürmesini bekliyor; bu konudaki milli refleksin artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Ancak bu tepkilerin toplumsal huzuru bozacak provokatif eylemlere dönüşmemesi dileğiyle tüm milletimizi ve ülkücü gençliği sağduyulu davranmaya davet ediyoruz.ö

BAHÇELİ'DEN, ŞEHİT YAKINLARINA ?KANIMIZ YERDE KALMAYACAK'MESAJI

Öte yandan Bahçeli'nin, PKK tarafından Hakkari'de şehit edilen ve kaçırılan askerlerin ailelerini de aradığı öğrenildi. Bahçeli'nin, kaçırılan Niğdeli askerlerden çavuş Mehmet Şenkul'un babası Ali Şenkul'u telefonla arayarak, ?Size düşen sakin olup beklemektir. Devlet güçlüdür, her şeyin üstesinde gelir. Merak etmeyin, çocuklarınız sağ salim evlerine geri dönecektirö dediği belirtildi. MHP Liderinin, görüştüğü şehit yakınlarına da,?Devletimiz güçlüdür. Kanları yerde kalmazö mesajı verdiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber