İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ne vaka artışı, ne de sıcak hava vatandaşları evde tutabildi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın aktardığı vaka sayılarının yükselişe geçtiği 5 ilden biri olan Gaziantep'te vatandaşları ne artan vaka sayısı ne de 44 dereceyi gösteren termometreler evde tutabildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2020 15:12, Son Güncelleme : 02 Temmuz 2020 15:30
Ne vaka artışı, ne de sıcak hava vatandaşları evde tutabildi

Geçtiğimiz haftalarda sosyal mesafe ve maske kuralına en az uyan il olarak dikkatleri üzerine çeken Gaziantep, bu sefer de vaka sayısının en fazla yükselişe geçtiği 5 il arasında dördüncü sırada yer aldı. 'Evde kal' çağrısına uymayarak dışarı çıkan vatandaşlar evde oturmak yerine sokakta parke taşlar üzerinde oturmayı tercih etti. Çarşı ve caddeleri tıklım tıklım dolduran vatandaşlar kendi sağlıklarını hiçe saydığı gibi çocuklarını da beraberinde getirerek riski ikiye katladı. Maske takma zorunluluğuna kısmen riayet edildiği gözlemlenen kentte sosyal mesafe ise hiçe sayıldı.

Vatandaşlar artan vakaların sebebini asker uğurlama, düğün, cenaze ve taziye ziyaretlerine bağlıyor. Bazı vatandaşlar ise restoranlarda yabancı kişilerle aynı masaları sosyal mesafe gözetmeksizin paylaştıklarını ifade ederek vaka artışında risk alanı olduğuna dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber