İETT % 50 zam yaptı!

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 28 Ekim 2007 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu başlığı görünce itirazlar olabilir. Çünkü böyle bir açıklama yok. İzah edelim Akbil kullanan, ikinci otobüse para vermiyordu. Şimdi yarım bilet parası veriyor

İETT bir süre önce bilet fiyatlarına gizli bir zam yaptı. Okuyucularımdan bu konuda neredeyse iki haftadır tepkiler geliyordu, fırsat bulup yazamamıştım. Biliyorsunuz İETT geçtiğimiz yıllarda uzak mesafe seferlerini kaldırdı. Bunun yerine ara duraklar tesis ederek aktarma imkanı getirdi. Bunu teşvik etmek için de Akbil kullananların ikinci aktarmada ücretsiz olarak seyehati sağlandı.

SÜRE DE UZADI

Bu sistem vatandaşları Akbil kullanımına yönlendirirken, otobüslerdeki yığılmayı da önlemişti. İstanbullular bu uygulamadan çok memnunlardı. Hatta bir süre önce ikinci otobüse binme süresi 90 dakikadan 120 dakikaya kadar çıkartılmıştı.

ŞİKAYET YAĞIYOR

Bundan bir hafta kadar önce vatandaşlardan şikayetler gelmeye başladı. İkinci otobüse binmek artık ücretli olmuştu. Ama bu kez insaflı davranılmış ve yarım bilet ücreti alınmaya başlanmıştı. Yani işin gerçeği İETT otobüs bilet ücretine yüzde 50 zam yapmıştı. Enflasyon yüzde 7 açıklanıp, yüzde 4 hedeflenirken otobüs bileti zammı yüzde 50 olmuştu. Şimdi otobüse binen bir İstanbullu'nun Akbil'inden 1.25 YTL düşülüyor. Bu vatandaş daha sonra aktarma yapıp başka otobüslere binerse her bindiği otobüs için 62 Ykr daha ödüyor.

'Kararı geri alın'

Günlerdir vatandaşlardan mesajlar geliyor. İstanbullular bu bilet zammının insafsızlık olduğunu söylüyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde 1 dolara şehir içi toplu taşıma bileti satılmadığından yakınan vatandaşlar, bunun üstüne bir de yüzde 50 zam yapılmasını kabul edemiyor. İstanbullular Başkan Kadir Topbaş'a seslenerek, bu zammın geri alınmasını istiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber