M.D. adlı öğretmen, belde meydanında dövüldü

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 28 Ekim 2007 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dağlıca'da bir şehit veren Eskişehir'de protesto gösterileri rayından çıktı: 'Sağda solda, o askerler şehit değil'dediği iddia edilen bir öğretmen feci şekilde dövüldü. Eskişehir Halkevi, Türkiye Komünist Partisi saldırıya uğradı.

CHP ve DSP ve SHP il başkanları, ortak bildiri yayımlayarak, çocukların eyleme sürüklendiğini belirterek, kışkırtmaya gelinmemesi çağrısında bulundu.

Eskişehir, PKK saldırısının düzenlendiği 21 Ekim günü ve sonrasındaki protesto eylemleriyle ayağa kalkarken Osmaniye beldesinde bir ilköğretim okulunda görev yapan M.D. adlı öğretmen, belde meydanında dövüldü. CHP'li Belediye Başkanı Ahmet Nuri Atasever "Onlar şehit değil" demiş. Sağda solda konuşmuş. (Pazar akşamı) belde meydanında bir kişi, bu öğretmen denk gelince iki tane vuruyor. Yere düşmüş, kafası taşa vurmuş. Üç gün hastanede kaldı. Bilinci gelip gitti." Atasever'e göre M.D. hastaneden çıkınca şehir dışına tayin edilecek.

Yine aynı gün kent merkezindeki Eskişehir Halkevi iki kez taşla bir kez de molotofkokteyliyle saldırıya uğradı. Şube Başkanı Özgür Cihan Tıknazoğlu binada nöbet tutmaya başladıklarını fakat şu ana dek saldırılarla ilgili kimsenin yakalanmadığını belirtti. TKP il binası da Pazar günü benzin dökülerek yakıldı.

'Yaşım 64, endişeliyim...'

İçlerinde küçük öğrencilerin de yer aldığı eylemlerin taşkınlık boyutuna ulaşması üzerinde CHP, DSP ve SHP il başkanları ortak bildiri yayımladı.

CHP İl Başkanı İsmet Süder, öğrencilerin yönlendirildiğini savunarak, şöyle dedi: "İki gün üst üste öğrenciler İslami sloganlar atıp kurt işaretleri yapıyorlardı. Bunlar milli duyguların şaha kalktığı dönemde yönlendirme biçimini aldı. 'Ağabey' konumunda bazı genç çocukların idaresindeydiler. Yaşım 64. 12 Eylül'ü ve 12 Mart'ı yaşadım. Bu, tehlikeli. Endişeliyiz. Çocukların yarın küçük kışkırtmayla çok şeyi berbat etmelerinden korkuyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber