Çok daha ucuza telefon görüşmesi yapmanız mümkün

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Ekim 2007 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şükrü Kızılot'un yazısı

Herkes VOIP'e yüklenecek Maliye vergiden olacak

ÇOĞUNUZ biliyorsunuz, başlıktaki deyim aslında "Dimyat'a pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak". Bugün ele alacağımız konunun özelliği nedeniyle, "bulgur" sözcüğü yerine "vergiyi" kullandık.

PRATİK ZEKA

Daha önce, birkaç kez yazdık. Avrupa'nın en fakir ülkesinde, cep telefonu vergisi dünya rekoru...

Cep telefonu görüşmeleri nedeniyle, değişik adlar altında, 7 çeşit vergi alınıyor. Vergi yüküne katlanamayan "Türk zekası" olayı çözüyor; internet üzerinden haberleşiyor.

Geçtiğimiz günlerde, Microsoft Türkiye Genel Müdürü'nün de açıkladığı gibi, Türkiye'de toplam 22 milyon MSN Messenger kullanıcısı var. Türkiye bu rakamlarla, dünyada ikinci sırada yer alıyor.

Bilmeyenler için açıklayalım; "VOIP görüşmeleri" yani internet üzerinden haberleşme diye bir olay var. Bu hizmeti yurt dışı üzerinden alanlar, neredeyse "bedava" telefon görüşmesi yapıyorlar.

VOIP PATLADI

Küçük bir VOIP modem ile normal telefon görüşmesi yapıyorsunuz.

10 Euro veriyorsun, dünyanın 50'ye yakın ülkesi ile saatlerce bedava görüşebiliyorsun.

Bedava vermeyip, daha kaliteli hizmet veren VOIP şirketleri ise, şehirler arası ve şehir içi görüşmeyi sadece 1 sente yani 18 Yeni Kuruşa veriyor. Üstelik bunun için de vergisi ve KDV'si de dahil!..

VOIP internet görüşmeleri patladı. Daha fazla vergi alalım derken, vergilerin tamamı buharlaşıyor.

Cep telefonu vergileri makul seviyeye inmezse, yakından herkes VOIP'ci olacak.

Daha fazla vergi toplayayım diyen Maliye'de, mevcut vergileri bile toplayamayacak. Başka bir anlatımla, Dimyat'a pirince giderken, evdeki vergiden olacak...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber