Tunceli'de, 15 PKK'lı ölü ele geçirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2007 05:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sınıriçi operasyonda 15 terörist öldürüldü

Tunceli'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 15 terörist ölü ele geçirildi. Teröristlerin eylem hazırlığı içinde olduğu istihbaratını alan güvenlik güçleri, 8 bin askerin katılımıyla hava destekli operasyon başlattı.

Pülümür ilçesi kırsalında terör örgütü PKK üyelerine karşı hava destekli operasyon başlatıldı. Terör örgütünün eylem hazırlığı için de olduğu istihbaratını alan güvenlik güçleri, 8 bin askerin katılımıyla hava destekli ve Özel Harekat timlerinin de yer aldığı operasyonda 15 terörist ölü ele geçirildi. Pülümür kırsalında tespit edilen terör örgütü PKK üyelerine karşı dün sabah saatlerinde başlatılan operasyon nedeniyle, Tunceli-Erzincan karayolu güvenlik güçlerince saat 06.00 sıralarında trafiğe kapatıldı. Hava destekli operasyona, Kobra helikopterlerin de katıldığı belirtildi.

HELİKOPTERLER ASKER İNDİRDİ

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idare ettiği operasyona, Tunceli'de konuşlu bulunan Tunceli 4'üncü Komando Tugayı, Hozat 51'inci Motorlu Tugayı ile İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat Timleri katıldı. 4 Kobra ve Sikorsky helikopterlerin de havadan destek verdiği operasyon Nazimiye, Pülümür ve Ovacık, Çemişgezek ve Hozat ilçelerinin kırsal bölgelerinde yoğunlaştı.

Tunceli- Pülümür- Nazimiye üçgeninde kalan, Kutuderesi, Aliboğazı, Karaoğlan, Buzlutepe, Buzlupınar, Geyiksuyu, Çiçekli, Dokuzkayalar, Kırmızıköprü, Kocatepe, Zeldağı, Karagöl, Çanbulak, Munzur ve Kızılmescit bölgelerine, 6 Sikorsky helikopterle dün sabahtan itibaren çok sayıda asker indirildi.

Tunceli kırsalındaki PKK'lı teröristlerin, Kuzey Irak 'taki örgüt yöneticileriyle yaptıkları telsiz konuşmalarında Cumhuriyet Bayramı'nda eylem yapmak için hazırlık içine girdikleri bilgisinin alınması üzerine güvenlik güçlerinin harekete geçerek kapsamlı operasyon başlattıkları kaydedildi. Tunceli merkezde ise polis ekipleri, giriş ve çıkışları kontrol altında tutuyor. Özel harekat polisleri ve terörle mücadele ekiplerinin katılımıyla şehir giriş ve çıkışlarındaki bütün araçlar didik didik aramadan, il ve ilçe merkezlerine giriş yapan herkes kimlik sorgulamasından geçiriliyor.

Operasyon için yollar kapatıldı

Tunceli- Pülümür arasında dün sabah kalabalık PKK'lı terörist grubuyla sıcak temas sağlandı. Çatışmalar nedeniyle PKK'lıların yolları mayınlama ihtimaline karşı Tunceli- Pülümür bağlantılı Erzincan ve Erzurum karayolu, güvenlik nedeniyle geçici olarak trafiğe kapatıldı. Erzincan, Erzurum ve Trabzon yönüne gitmek isteyen yüzlerce kamyon ve TIR, Nazimiye İlçesi yakınlarındaki Şehit Mehmet Jandarma Karakolu önünde bekletildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber