Dersanelerde SBS bereketi

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 29 Ekim 2007 08:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yeni sistem Seviye Belirleme Sınavı (SBS), dershanelere olan ilgiyi arttırdı. İlköğretim 6'ncı ve 7'nci sınıf öğrencileri için açılan kurslarda yüzde 60 artış oldu.

YILLIK FİYAT 2 BİN YTL CİVARI

Bu yıl ilk kez 6. ve 7'inci sınıf öğrencilerinin katılacağı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) dershanelerin kesesine yaradı. Veliler bin YTL'den 2 bin YTL'ye kadar değişen fiyatlarda eğitim veren kurslara çocuklarını kaydettirmeye başladı. Dershane yetkilileri, SBS'lere girecek 6.-7'inci sınıf öğrencileri için açılan kurslarda yüzde 60'a varan oranlarda artış olduğunu söyledi. Dershaneye giden öğrenci sayısının daha da artması beklendiği açıklandı.

VELİLER NE KADAR BİLGİLİ?

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı İrfan Erdoğan ise bu artışı yeni sınav sistemini henüz kavramayan velilerin yaşadığı telaşa bağladı. "Bu oranın çok kısa sürede düşeceğini bekliyorum" diyen Erdoğan, pilot uygulamalar ile okulda verilen eğitimin SBS için yeterli olacağını kanıtlayacağını iddia etti. Erdoğan, "Bir süre sonra test tekniğini öğreten, hızlı soru çözdüren dershaneler kapanacak ya da şekil değiştirecek" dedi.

Nergis DEMİRKAYA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber