İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dört ilden yeni karantina uygulaması haberleri geldi

Dört ilde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulaması başlatıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Temmuz 2020 17:22, Son Güncelleme : 07 Temmuz 2020 18:31
Dört ilden yeni karantina uygulaması haberleri geldi

ERZURUM

Erzurum'da bir mahalle karantinaya alındı

Erzurum'un İspir ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahalle karantinaya alındı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü filiasyon ekibinin çalışmaları sonucu Çayırbaşı Mahallesi'nde pozitif vaka sayılarında artışa rastlandı.

Temaslı sayısının fazlalığı ve diğer mahallelerde yaşayanlara bulaşma riski nedeniyle Çayırbaşı Mahallesi, İlçe Hıfzıssıha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

Karar doğrultusunda mahalleye giriş çıkışlar 14 gün yasaklandı.

ÇANKIRI

Çankırı'da bir köy karantinaya alındı

Çankırı'nın Atkaracalar ilçesinin Budakpınar köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Budakpınar köyünün, vaka sayılarının artması sonucu salgının kontrol altına alınması amacıyla İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca 14 gün süreyle karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada, 14 gün sonunda Kurul tarafından yapılacak ikinci bir değerlendirmeye kadar uygulamanın devam edeceği, istisnai durumlar haricinde köye giriş ve çıkışların kapatıldığı, güvenlik ve sağlık tedbirlerinin azami derecede alınacağı kaydedildi.

SİNOP

Sinop'ta bir köy karantinaya alındı

Sinop'un Boyabat ilçesinde Eğlence köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Boyabat Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla söz konusu köyde Kovid-19 vakalarına rastlanması üzerine ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına geçildiği belirtildi.

Açıklamada, köyün giriş ve çıkışlarının kapatılmasına, İlçe Jandarma Komutanlığı ve köy muhtarlarınca gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildiği kaydedildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 76 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçları pozitif çıktı. Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda Haliliye'de 22, Karaköprü'de 19, Eyyibiye'de 3, Viranşehir'de 16, Ceylanpınar'da 7, Hilvan'da 3, Birecik'te 2, Akçakale, Harran, Bozova ile Suruç ilçelerinde birer farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Öte yandan, kentteki 20 evdeki karantina ise sona erdirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber