29 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 29 Ekim 2007 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURİYET 84 YAŞINDA

-Cumhuriyetin 84. kuruluş yıl dönümü, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde görkemli törenlerle kutlanıyor.

-İLK TÖREN ANITKABİRDE

-Cumhuriyet kutlamaları için ilk tören Anıtkabir'de düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanının katılacağı törende, Atatürk'ün mozolesine çelenk konulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir özel defterini imzalayacak.

-Anıtkabir'deki törene, Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Anamuhalefet Partisi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, kuvvet komutanları, bakanlar, yüksek yargı organlarının başkanları ve milletvekilleri katılacak. (Saat:08.45)

-İLK MECLİS'TE TÖREN

-Cumhuriyet'in 84. kuruluş yıldönümünde, Cumhuriyet'in ilan edildiği 1. Meclis'te de tören düzenlenecek.

-GÜL KUTLAMALARI KABUL EDECEK

-Cumhurbaşkanı Gül, TBMM'de, Türk resmi erkanı ile yabancı misyon şeflerinin kutlamalarını kabul edecek. (Saat:09.30/10.00)

-HİPODROM'DA RESMİ GEÇİT TÖRENİ

-Meclis'teki tebriklerin ardından, Hipodrom'daki törenlere geçilecek. Buradaki törenlerde, Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşları ve tören birliklerini selamlayacak ve resmi geçit töreni düzenlenecek. (Saat:10.55/11.15)

-KÖŞK'TE CUMHURİYET RESEPSİYONU

-Cumhurbaşkanı Gül, Cumhuriyetin 84. yıldönümü kutlamaları kapsamında Çankaya Köşkü'nde resepsiyon verecek. Resepsiyon, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olarak verdiği ilk Cumhuriyet resepsiyonu olacak. (Saat:13.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL BAKAN ÇUBUKÇU'YU KABUL EDECEK

-Cumhurbaşkanı Gül, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarında yaşayan çocuklardan oluşan heyeti Köşk'te kabul edecek. (Saat:15.00)

-GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

-Cumhuriyet bayramı kutlamalarının aynı zamanda terör protestolarına dönüşmesi beklendiğinden, tüm yurtta düzenlenecek coşkulu kutlamalara gölge düşmemesi için güvenlik tedbirleri de artırılmış durumda.

-Cumhuriyetin 84. yılı, İstanbul'da da Vatan Caddesi'nde düzenlenecek resmi geçitle kutlanacak.

-Bazı sivil toplum örgütleri de Cumhuriyetin 84. yaşını düzenleyecekleri çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

-PROF. DR ÖZBUDUN VE DOÇ. DR. YAZICI AYNI PANELDE

-AKP'nin anayasa taslığının şeklini veren ve akademisyenden oluşan çalışma grubunda yer alan Prof. Dr. Ergun Özbudun ve Doç. Dr. Serap Yazıcı, Kamu Araştırmaları Vakfı'nın (KAV) düzenlediği anayasa panelinde bir araya gelecek.

-TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU ÇALIŞMALARINA BAŞLIYOR

-TOBB bünyesinde kurulan ve TGSD eski başkanı Aynur Bektaş'ın başkanlığında çalışmalarını yürütecek olan Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katılımı ile düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtılacak. (Saat:12.30)

-PRİM İNDİRİMİNİN GETİRİSİ GÖTÜRÜSÜNDEN FAZLA

-SSK işveren primlerinde 5 puanlık indirime gidilirse; bunun da teşvikiyle 8 milyona yakın kayıt dışı çalışandan 1.5 milyonunun asgari ücret üzerinden kayda alınmasıyla elde edilecek gelir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in 4 milyar YTL olarak açıkladığı Kurum'un indirimden uğrayacağı yıllık kaybı fazlasıyla karşılayacak.

-Ücretli, yevmiyeli ve aile işçisi toplam 16.7 milyon kişiden 8.8 milyonu kayıtlı, 7.9 milyonu ise kayıt dışı çalışıyor. Kayıt dışı çalışanların tümünün kayda alınması durumunda ise prim indirimine rağmen SSK'nın yanı sıra Maliye ve İşsizlik sigortası Fonu ile birlikte devlet yılda toplam 25 milyar YTL dolayında bir ek gelire kavuşabilecek.

-EXCO İLE LPG'Lİ ARAÇLARA YÜZDE 100 GÜVENLİK GELİYOR

-Tüm yakıt tanklarında patlamayı kesinlikle önleyen koruma sistemi önümüzdeki günlerde Türkiye'de kullanılmaya başlanacak.

-İlk olarak ABD askeri tesislerinde kullanılan yanıcı ve patlayıcı maddelerden koruyan EXCO Sistem Türkiye'ye getirildi. İtalyan firmanın ürettiği özel alaşımlı madde ile benzin, mazot yada LPG dolu depoların patlaması kesinlikle önleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber