Geçiş noktasında 100 dolayında terörist kıstırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuzey Irak'a kaçış yolları kapatıldı

Kuzey Irak'a tüm kaçış yollarını kapatan güvenlik güçleri, 100 dolayında PKK'lının İkiyaka Dağları'nda kıstırdı. İkiyaka, Cudi, Gabar, Küpeli ve Kato'da aralıksız kara ve hava operasyonları sürüyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 12 askerin şehit edilmesi, 16 askerin yaralanması ve 8 askerle de irtibatın kesildiği saldırının ardından PKK'ya yönelik operasyonlarına hız kazandıran TSK, Kuzey Irak'a tüm kaçış noktalarını kapattı.

Kaçış noktalarının kapanmasıyla Kuzey Irak'a geçemeyen 100 dolayında PKK'lıyı Irak sınırındaki İkiyaka Dağları'nda kıstıran güvenlik güçleri, operasyonlarını da bu bölgeye kaydırdı.

PKK'lıların, İkiyaka Dağları'ndaki mağaralarda saklandıkları yönünde duyum alan güvenlik güçleri, grubun Irak'a geçişini engellemek ve etkisiz hale getirmek amacıyla kara ve hava destekli operasyonlarına aralıksız devam ediyor.

KOBRA HELİKOPTERLERİ BOMBALIYOR

Cizre-Şırnak, Şırnak-Uludere ve Beytüşşebap ilçeleri yol güzergahında zırhlı araçlar eşliğinde mayın taraması da sürüyor.

Özel elbiseli askerler mayın taraması yapıyor.

Cudi Dağı'nda dün geceden beri yoğunlaştırılan operasyonlara sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kobra helikopterler de katıldı.

Küpeli, Cudi, Gabar ve Kato dağlarında hava ve kara operasyonları aralıksız sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber