Zirveden bayram notları... CHP katılmadı, Büyükanıt Kılıç'ı tebrik etti.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 29 Ekim 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zirveden bayram notları... CHP katılmadı, Büyükanıt Kılıç'ı tebrik etti.

CHP, Gül'ün cumhurbaşkanı olarak TBMM'de kutlamaları kabul ettiği törene katılmadı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'ı kutlayan Büyükanıt, daha sonra Toptan ve Erdoğan'la sohbet etti. Büyükanıt'ın konuşurken ağzını eliyle kapaması dikkat çekti.

Başkentte Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Anıtkabir'de başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki devlet protokolü Atatürk'ün mozolesinde saygı duruşunda bulundu. Gül'ün Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalamasının ardından tören alanındaki TSK mensupları ve öğrenciler de saygı geçişi yaptılar.

Anıtkabir'deki törene TBMM Başkanı ve Başbakan'ın yanı sıra CHP, MHP ve DSP liderleri, yüksek yargı organlarının başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları katıldı. Gül daha sonra cumhurbaşkanı olarak TBMM'de kutlamaları kabul etti.

CHP'DEN BOYKOT

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk kez TBMM'de kutlamaları kabul eden Gül'e, TBMM Başkanı Toptan, Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, Bakanlar Kurulu üyeleri, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ dışındaki kuvvet komutanları, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, MHP, DSP ve ÖDP liderleri ve diğer askeri ve mülki erkan tebriklerini iletti.

Ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile CHP'li milletvekilleri törene katılmadı.

Gül, yaklaşık 15 dakika dinlendikten sonra, aralarında KKTC, ABD, Irak, Filistin, Azerbaycan, Pakistan, İsveç, Suudi Arabistan, Vatikan, Yemen, Suriye, Romanya, Belçika, Yunanistan, Almanya, Rusya, Malezya, Çin, Tunus büyükelçilerinin de bulunduğu yabancı misyon şeflerinin tebriklerini kabul etti.

BÜYÜKANIT, KILIÇ'I KUTLADI

Anıtkabir'de düzenlenen törenin ardından, saat 09.10'da TBMM'ye gelen Cumhurbaşkanı Gül'ü, Meclis Başkanı Köksal Toptan, askeri törenle karşıladı.

Büyükanıt, Kılıç'ı kutladı.

Tören kıtasını selamlayan Gül, tebrikleri kabul etmek üzere Tören Salonuna geçti.

Törene ilk gelen bakan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, lider ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt saat 09.15'de tören salonuna gelerek yerini aldı. Büyükanıt'tan sonra Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç geldi. Büyükanıt, yanına gelen Kılıç'ı, görevine seçilmesinden dolayı tebrik etti.

Büyükanıt, daha sonra Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu ve Yargıtay Başkanı Osman Arslan ile de sohbet etti.

TOPTAN, ERDOĞAN VE BÜYÜKANIT SOHBETİ

Başbakan Tayyip Erdoğan ise saat 09.30'da tören salonuna geldi.

Büyükanıt'ın konuşurken, sözlerinin anlaşılmaması için ağzını eliyle kapatması dikkat çekti.

Üst düzey yargı yöneticileriyle tokalaşan Erdoğan, Büyükanıt ve Toptan'ın yanına giderek, sohbetlerine katıldı. Büyükanıt'ın, sohbet sırasında konuşurken eliyle ağzını kapattığı gözlendi.

Toptan, Erdoğan ve Büyükanıt, İstiklal Marşı'nın okunması için anons yapıldığında yerlerine geçti.

CHP'li milletvekillerinin katılmadığı törene, milletvekili katılımının az olduğu gözlendi. DTP Grup Başkanı Ahmet Türk de törene katılmazken, DTP grup başkanvekilleri Selahattin Demirtaş ve Fatma Kurtulan ile TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık'ın da aralarında bulunduğu bazı DTP milletvekilleri de Gül'e tebriklerini sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber