Kocaeli'ndeki patlamada perde aralanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2007 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nde, ''Teröre Lanet'' mitinginin düzenlendiği Perşembe Pazarı'nın yakınında meydana gelen ve 5 kişinin yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili soruşturma sürüyor.

Güvenlik güçleri, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin organizatörlüğünde, bazı sendika ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle Cedit Mahallesi Atatürk Bulvarı Perşembe Pazarı'nda dün düzenlenen ''Teröre Lanet'' mitinginin başladığı saat 14.00 sıralarında miting alanının yakınında 5 kişinin yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili teknik incelemeyi sürdürüyor.

Olay yeri ve çevresinden toplanan malzemeler incelenmek üzere İstanbul'a gönderilirken, patlamayla ilgili aralarında yaralıların da bulunduğu toplam 8 kişinin bilgisine başvuruldu.

-BAHÇECİK'TEKİ BOMBALARLA BENZER-

Perşembe Pazarı yakınındaki patlamada kullanılan bombanın, 18 Ekim 2007'de Kocaeli'nin merkeze bağlı Bahçecik Beldesi Seymen Mahallesi'nde Donanma Komutanlığı Malzeme Depo Komutanlığı'na giden yol üzerinde askeri bir aracın geçişi sarısında meydana gelen iki ayrı patlamada kullanılan bombalara benzer olduğu, ancak Seymen Mahallesi'ndeki bombaların tahrip gücünün çok daha yüksek olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber