Valilik 'başörtüsü krizi'ni yalanladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2007 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Valiliği, askerlerin Cumhuriyet resepsiyonuna türbanlı kadınların bulunduğu gerekçesiyle katılmadığı yönündeki haberleri yalanladı.

Cumhuriyet'in 84'üncü kuruluş yıldönümü sebebiyle Diyarbakır Valiliği, dün akşam saat 20.00'de Claas Otel'de Cumhuriyet resepsiyonu düzenledi.

Bazı basın yayın kuruluşlarında, resepsiyona katılanlar arasında 3 türbanlı kadının bulunması nedeniyle İkinci Taktik Hava Kuvvetler Komutanlığı'na ait bando ekibi askerleri ve rütbeli bir subayın salonu terkettiği yazıldı.

Diyarbakır Valiliği ise yaptığı yazılı açıklamada bu haberleri yalanladı. Bazı basın organlarında Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılım konusunda Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya atfen değerlendirmelerin yer aldığının belirtildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Cumhuriyet Bayramı halkın yüksek katılım ile ilimizde coşkuyla kutlanmış olup aynı gün akşam Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle resepsiyon düzenlenmiştir. Bu resepsiyona ilişkin olarak bir değerlendirme yapılmasını talep eden basın mensuplarına 'Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun.' şeklinde açıklamada bulunulmuştur. Bu açıklamanın dışındaki değerlendirmeler yanlış olup, basın ve kamuoyunun bilgisine sunulur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber