Genelkurmay'dan Dağlıca Tabur Komutanı'nın görevden alındığı haberlerine yalanlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2007 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay'dan yalanlama

Genelkurmay Başkanlığı, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan "Dağlıca Tabur Komutanı'nın görevden alındığı"na ilişkin haberin gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde konuyla ilgili yer alan açıklama şöyle:

"30 Ekim 2007 tarihli bazı basın ve yayın organlarında, Dağlıca Tabur Komutanı'nın görevden alındığını belirten bir haber yer almıştır. Söz konusu haber tamamen gerçek dışıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"


12 şehit veren Dağlıca Tabur Komutanı görevinden alındı

Hakkâri'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü tarafından askeri birliğe yapılan saldırıda 12 askerin şehit edilmesi, 8 askerin kaçırılmasından sonra başlatılan soruşturma kapsamında Tabur Komutanı yarbayın görevinden alındığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, hain saldırı sonrası Genelkurmay Başkanlığı, 200 kişilik terörist grubun birliğe nasıl sızdığı ve güvenlik zafiyeti ile ilgili soruşturma başlattığı belirtildi. Yapılan soruşturma çerçevesinde 4 bölüğün bağlı olduğu Dağlıca Tabur Komutanı yarbayın görevinden alındığı kaydedildi. Hain saldırı sonrası köstebek şüphesi üzerinde durulmuştu. Yaralanan bir askerin bir gazete yer alan ifadeleri bu iddiaları güçlendirmişti. Soruşturma kapsamında, söz konusu taburda askeri görevini yapan bir askerin teröristlere askerlerimizin bulunduğu mevziler hakkında bilgi verdiği iddia ediliyor. Terör örgütüne içerden bilgi sızdırdığı iddia edilen askerin yakın akrabasının daha önce PKK ile bağlantıları nedeniyle cezaevinde yattığı, tahliyesinden sonra da örgütün dağ kadrosuna katıldığı yolunda bilgiye ulaşıldığı vurgulanıyor.

Genelkurmay, 3 ay önce 'köstebek' uyarısı yapmıştı

Genelkurmay Başkanlığı'nın 3 ay öncesinden tüm askeri birimlere 'GİZLİ' ibareli olarak gönderdiği istihbarat mesajında PKK terör örgütünün askeri birliklere sızmaya çalıştığını belirtilmişti. Genelkurmayın gizli mesajında, "Son zamanlarda kayıplar vermeye başlayan terör örgütü yandaşlarına ve örgüt üyelerine moral vermek için kanlı saldırılar planlamaya başladığı, bunun için örgütün strateji değişikliğine yöneldiği istihbaratı alınmıştır. Terör örgütü, daha önce örgütün cezaevinde cezasını çekip çıkan şahıslar ile örgüt yandaşlarına askere gitmeleri yönünde talimat verdiği, örgütün yandaşlarında askerlik yapacağı askeri birliklerin yapısı ve mevzileri konusunda dışarıya bilgi sızdırması ve içerde propaganda faaliyeti yürütmesi istendiği" vurgulanmıştı. Söz konusu yazıda tüm birliklerin konu ile ilgili çalışma yapması istenerek, dikkatli olunması uyarısı yapılmıştı.

8 askerin kaçtığını ima edilmişti

Dün bir köşe yazısında, kaçırılan askerlerin PKK'lılarla kaçtığı şüphesi üzerinde durulmuştu.

YAHYA ÖYLEK - VAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber