İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Soylu: Rize'de 12 köye ulaşım konusunda problem yaşıyoruz

İçişleri Bakanı Soylu, Rize'de yaşanan sel felaketi sonrasında bölgeye giderek yaptığı incelemeler sonrasında açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu bölgede 12 köye ulaşımda sıkıntı yaşandığını ifade etti. Soylu "Toplam 11 yaralımız söz konusu ve 1 de kaybımız var. Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle de hem müdahale hem de yaraların sarılması hususunda talimatları söz konusudur. Bütün çalışmalar ona göre yapılacak. Hasar tespitleri ona göre yapılacak" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2020 02:18, Son Güncelleme : 14 Temmuz 2020 06:56
Soylu: Rize'de 12 köye ulaşım konusunda problem yaşıyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rize 'nin Çayeli ilçesinde yaşanan sel felaketine ilişkin, "Şu anda 12 köye ulaşım konusunda problem yaşıyoruz, aynı zamanda toplam 11 yaralımız söz konusu ve 1 de kaybımız var. İnşallah o köylere ulaşma konusunda da çok ciddi bütün ekiplerimiz çalışma yapıyor." dedi.

Şiddetli yağış nedeniyle sel ve heyelanların yaşandığı bölgeye gelen Soylu, ilk olarak Madenli beldesinde hasar gören alanda incelemede bulundu.

İlgililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Soylu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Soylu, bölgede geçen hafta da yoğun bir yağışın söz konusu olduğunu belirterek, "Memleketimizin başka bölgelerinde de yoğun yağışın oluşturduğu bu tip sellerle karşılaşıyoruz. Tabii bir şeyin altını çizmek lazım, hem doğal afet ama bir kısmı da insana bağlı afet olarak diyebiliriz." diye konuştu.

4 kaybımız var

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yaşanan sel ve heyelanlara değinen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem Artvin'de oradaki Yusufeli baraj şantiyelerinde çok yoğun bir afetle karşı karşıya kalındı. Orada dün bir kaybımız vardı, 3 de bugün kaybımız var, 4 kaybımız. Yine aynı şekilde sabah İkizdere'de oldu. Aynı zamanda öğleden sonra da saat 16.00 itibarıyla bu bölgede Çayeli ve Madenli bölgesinde oldu. Çayeli merkezde de var. Bir mahallede yoğun tesir oluşmuş durumda ama burada da özellikle dağlardan, yukarılardan gelen rüsubatın, toprağın hem derelerin taşması hem de yukarıdan akarsuların oluşturduğu ciddi bir toprak yığılmaları, seller söz konusu. Ciddi menfezlerde tıkanıklıklar söz konusu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber