Koray Aydın beraat etti ama müsteşarı yargılanıyor

Haber Giriş : 31 Ekim 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüce Divan'da beraat eden eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'a yönelik suçlamalar arasında yer alan Dorukhan Tüneli ihalesi için Müsteşar Ali Helvacı yargılanacak. Daha önc e bu davadan 5 ay hapse mahkum olan ve hapis cezası daha sonra paraya çevrilen Helvacı hakkındaki karar, Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından eksik soruşturma yapıldığı gerekçesiyle bozuldu.

Sibel HÜRTAŞ

ANKARA - Yüce Divan'da beraat eden eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'a yönelik suçlamalar arasında yer alan Dorukhan Tüneli ihalesi için Müsteşar Ali Helvacı yargılanacak. Daha önce bu davadan 5 ay hapse mahkum olan ve hapis cezası daha sonra paraya çevrilen Helvacı hakkındaki karar, Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından eksik soruşturma yapıldığı gerekçesiyle bozuldu.

Ali Helvacı, 12.3 milyon dolarlık Dorukhan tünel işini keşif artışı yoluyla ihalesiz yaptırdığı gerekçesiyle yargılanmış ve hapis cezası 717 YTL para cezasına çevrilmişti. Yargıtay Ceza Genel Kurulu eksik soruşturma gerekçesiyle bu kararı bozdu ve Helvacı yeniden görevi kötüye kullanma suçundan yargılanacak.

NEYLE SUÇLANIYOR

Bayındırlık eski Bakanı Koray Aydın'ın Yüce Divan'a sevki sırasında gündeme gelen ve TBMM Soruşturma Komisyonu raporuna da yansıyan iddialarla ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, 26 Temmuz 2005'de Helvacı hakkında dava açtı.

Yargılamada esas hakkında görüş belirten Yargıtay Savcısı Zafer Ediş, ihale açılmadan, keşif artışı yoluyla iş yaptırılabilmesi için ?önceden tahmin edilemeyen ve yapım esnasında ortaya çıkan bir problemin? gerektiğini belirterek ?Oysa burada tahmin edilemeyen ve hesap edilemeyen bir iş değil, yapılması öngörülen yeni bir tünel inşaatı söz konusudur. Yapılacak olan ikinci tünel inşaatının, iyileştirmesi yapılan mevcut tünelle hiçbir ilişkisinin bulunmadığı açıkça anlaşılmaktadır? demişti. Mütalaada, ?İşin, yarışmasız olarak önceki işi yapan firmaya keşif artışı yoluyla verilmesi suretiyle menfaat sağlanmış ve yarışma açılsaydı belki de daha ucuza yaptırılabilecek bir iş pahalıya yaptırılmak suretiyle, olası bir kamu zararının da doğmasına neden olunarak suç işlenmiştir? denilmişti. Yüce Divan'da beraat eden eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'a yönelik suçlamalar arasında yer alan Dorukhan Tüneli ihalesi için Müsteşar Ali Helvacı yargılanacak. Daha önc e bu davadan 5 ay hapse mahkum olan ve hapis cezası daha sonra paraya çevrilen Helvacı hakkındaki karar, Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından eksik soruşturma yapıldığı gerekçesiyle bozuldu.

gazeteport

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber