31 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 31 Ekim 2007 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Toplantıda, Başbakan Erdoğan'ın ABD gezisi öncesi, olası bir sınır ötesi operasyon ve terörle mücadele konusunun ağırlıklı olarak ele alınması bekleniyor. (Saat:12.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL VE BAŞBAKAN ERDOĞAN, DIŞ TİCARET HAFTASI'NDA KONUŞACAK

-Dış Ticaret Müsteşarlığı, bugün başlayan ve 6 Kasım'a kadar sürecek olan 10. Dış Ticaret Haftası'nı kutlayacak.

-Açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı'nın yapacağı toplantıda, ?Başarılı İhracatçı Firmalar, Hizmet İhracatı, Serbest Bölgeler, Bölge Stratejisi, Dış Ticaret Bilim, İhracat Özel, Lojistik Başarı? başlıklarında ödüller de dağıtılacak. (Saat:10.00)

-BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ

-TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda, 2008 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri devam ediyor.

-Komisyonda, Başbakanlık, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Başkanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü bütçe ve kesin hesap görüşmeleri yapılacak. (Saat:10.00)

-TBMM GENEL KURULU TOPLANIYOR

-Meclis Genel Kurulu'nda, İstanbul'daki Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığının istediği yetkiyi alacağı, ?İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hakkında Kanun Tasarısı? görüşülecek.(Saat:15.00)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-TBMM KİT Komisyonu'nda, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş'nin 2005 yılı hesapları ele alınacak. Daha sonra sırasıyla Kalkınma Yatırım Menkul Değerler A.Ş, T.H.Betonsan Konut Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 2005 ve 2006 hesapları görüşülecek. (Saat:10.30)

-Meclis Milli Savunma Komisyonu, gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanıyor. (Saat:10.30)

-AB Uyum Komisyonu'nda, Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun Tasarısı ele alınacak. (Saat:11.00)

-Meclis İçişleri Komisyonu'nda, Artvin İli Yusufeli İlçesinin Merkezinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısı ile İller Bankası Anonim Şirketi Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek. (Saat:11.00)

-CHP GRUBU BASINA KAPALI OLARAK TOPLANACAK

-CHP, basına kapalı gerçekleşecek grup toplantısında 3. Grup Başkanvekilini seçecek. (Saat:11.00)

-ÖDP GENEL BAŞKANI URAS BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR

-İstanbul Milletvekili ve ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, gündeme ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.00)

-GENİŞLETİLMİŞ IRAK'A KOMŞU ÜLKELER DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANTISI YARIN BAŞLIYOR

-Genişletilmiş Irak'a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı, yarın İstanbul'da başlıyor. Üç gün sürecek toplantıların ilk iki günü yüksek düzeyli memurlar, son günü ise Dışişleri Bakanları seviyesinde yapılacak.

-Toplantıya İran, Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün ve Suriye'nin yanı sıra BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Fransa, İngiltere, Çin ve Rusya, G8 ülkelerinden Japonya, Almanya, İtalya ve Kanada ile BM, İslam Konferansı Örgütü, Arap Ligi ve AB Komisyonu'ndan yetkililer katılacak.

-EYLÜL DIŞ TİCARET VERİLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Eylül ayı ihracat ve ithalat gerçekleşmelerini açıklayacak. (Saat:17.00)

-SINIR ÖTESİ OPERASYONUN EKONOMİYE ETKİSİ TARTIŞILIYOR

-Türkiye'nin olası bir sınır ötesi operasyona, uluslararası piyasalarda zaten hızla yükselen petrolün varilinin 100 doları aşması ve bunun yaratacağı ek maliyet ile makro ekonomik hedeflerin tutturulamaması riskini göze alarak karar vereceği belirtiliyor.

-Finans Enstitüsü'nden iktisatçı Cemil Ertem, petrol fiyatlarındaki artıştan en çok aralarında Türkiye'nin de bulunduğu gelişmekte olan ülkelerin etkileneceğini belirterek, "Petrol fiyatları daha da artarsa, Türkiye'nin olası bir Kuzey Irak operasyonunun maliyeti de katlanacaktır. Bu durumda Türkiye'nin bütçe hedefleri ile enflasyon hedefini tutturması da güç olacaktır" dedi.

-CARİ AÇIKTA 2008 TAHMİNİ 39 MİLYAR DOLAR

-2008 Programında; bu yılın tümünde 36.2 milyar dolarla gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) yüzde 7.4'ü düzeyinde beklenen cari işlemler açığının, 2008 yılında ise 39.1 milyar dolarla GSYİH'nin yüzde 7.5'i düzeyinde tutulması öngörüldü.

-İthalatın 182 milyar dolara yükseleceği tahmin edilen 2008'de ihracatın ise 117 milyar dolar olacağı, dış ticaret açığının 65 milyar dolara ulaşacağı bekleniyor.

-Gelecek yıl özel sektörde yüzde 8.5'lik bir yatırım artışı olurken, kamu yatırımlarının yüzde 3.9 gerileyeceği, toplamdaki artışın yüzde 5.8'de kalacağı öngörülüyor.

-KOBİ'LERİN 628 MİLYON YTL'LİK YATIRIMINA TEŞVİK

-Hazine Müsteşarlığı, yılın ilk dokuz ayında Türkiye genelindeki KOBİ'lerin toplam 628 milyon YTL'lik yatırımı için 674 teşvik belgesi düzenledi. Bu yatırımlar 13 bin 50 kişiye istihdam sağlayacak. KOBİ yatırımlarının yüzde 58 oranındaki 363 milyon YTL'lik bölümü on ilde gerçekleşecek. İstanbul 100.1 milyon YTL'lik yatırımla teşviklerde en büyük payı aldı.

-SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 25 YAŞINDA

-Sahil Güvenlik Komutanlığı, 25. kuruluş yıldönümü için basın turu düzenledi. İzmir Foça'da düzenlenen turda Sahil Güvenlikçiler tarafından ?Mavi Vatan? olarak adlandırılan Türk Karasularında yapılan faaliyetler tanıtıldı. Arama-kurtarma, Alo 158, yasadışı göç operasyonları, yasadışı avcılık, akaryakıt kaçakçılığı gibi pek çok konuda uygulamalı olarak yapılan gösterilerin dışında Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 25 yılda geldiği nokta ve gelecekteki projeleri anlatıldı.

-ADIYAMAN'DA 153 EĞİTİM KURUMU TEMSİLİ OLARAK AÇILACAK

-Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu arasında imzalanan temel eğitime destek programı kapsamında 16 ilde yapılan toplam 153 eğitim kurumunun temsili açılışı, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Delegasyon Başkanı Marc Pierini'nin katılacağı törenle yapılıyor. (Saat:10.45)

-EĞİTİM SEN'DEN BASIN TOPLANTISI

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından OKS ile ilgili olarak önerilen ?Seviye Belirleme Sınavları?nı değerlendireceği basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.30)

-3 KASIM MİTİNGİYLE İLGİLİ BİLGİ VERİLECEK

-KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, TTB Genel Sekreteri Altan Ayaz ve mitingi katılacak örgüt temsilcileri, 3 Kasım'da Ankara'da yapılacak ?Özgür-Demokratik-Eşitlikçi Bir Türkiye? mitingiyle ilgili bilgi verecek. (Saat:11.00)

-SÜLEYMAN DEMİREL 83 YAŞINDA

-9. Cumhurbaşkanı ve eski Başbakanlardan Süleyman Demirel, yarın 83. yaş gününü kutlayacak. 1962 yılında Adalet Partisi Genel İdare Kurulu üyeliği ile siyasete adım atan Demirel, Devlet Su İşleri'nde genç bir müdürken 28 Kasım 1964'te Adalet Partisi Genel Başkanlığı'na seçilmesiyle politik hayata başladı. Demirel, karşılaştığı iki askeri müdahaleye rağmen siyasetten hiç kopmadı.

-ATATÜRK KONGRESİ 200'ÜN ÜZERİNDE BİLİMADAMINI BİRARAYA GETİRECEK

-Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi, 6. Uluslararası Atatürk Kongresi'ni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde 12-16 Kasım tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirecek. Kongrenin açılış törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın katılacak. Kongrede yurt içi ve yurtdışındaki üniversitelerden 200'ün üzerinde bilim adamı bildiri sunacak.

-CUMHURİYETİN SİMGESİ MECLİS BİNALARI BAKIMSIZLIK İÇİNDE

-Müze olarak hizmet veren tarihi Türkiye Büyük Millet Meclisi binası, bakımsızlıktan ve yıllarca süren ancak bitmeyen tadilatlardan dolayı verdiği kötü görüntüyle Cumhuriyet'in 84'üncü yılını burada kutlamak isteyen vatandaşların tepkisine neden oldu.

Kurtuluş Savaşı yıllarında bağımsızlık mücadelesinin karargahı olan 1. Meclis ve daha sonra yetersiz kaldığı için hemen yanına yaptırılan 2. Meclis binası Müze olarak hizmet vermesine karşın, bakımsızlık ve ilgisizlikten unutulmaya yüz tutmuş durumda.

-MEHMET ALİ AYBAR, ODTÜ'DE SEMPOZYUMLA ANILACAK

-Tarih Vakfı ve Güllü Aybar'ın işbirliği ile düzenlenen 11. Mehmet Ali Aybar'ı Anma Sempozyumu, ?Politik, Toplumsal ve Kültürel Özne Olarak Aydın? temasıyla İstanbul'un ardından 2 Kasım Cuma günü Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

ANKA

1- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

2- Başbakan Erdoğan, 10. Dış Ticaret Haftası'nın Swissotel Ankara'daki açılış törenine katılacak.

- Törene iştirak edecek olan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlar Kurulu toplantısında konuşacak.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, İstanbul'da TÜYAP Kitap Fuarı'nı ziyaret edecek.

- Toptan, Okan Üniversitesi'nin 2007-2008 akademik yılı açılış töreninde de bulunacak.

4- Şehitlerimizi uğurluyoruz...

- Şırnak'ta terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İlyas Karadavut Yozgat'da, Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Halit Özçelik Ordu'da, Jandarma Uzman Çavuş Ercan Çiçek ise Kilis'te yapılacak törenlerin ardından toprağa verilecek.

5- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İstanbul'da KEİ Bakanlar Zirvesi'ne katılacak.

6- "Temel Eğitime Destek Programı"...

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierrini, Adıyaman'da, AB hibesiyle yürütülen program kapsamında inşa edilen 153 eğitim binasının temsili teslim töreninde bulunacaklar.

7- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, İstanbul'da "400 Yıllık Miras: Kıbrıs'ta Evkaf Kayıtları" adlı serginin açılışını yapacak.

8- TBMM'den...

- Genel Kurulda, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hakkındaki Yasa tasarısı görüşülecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, aralarında Diyanet İşleri Başkanlığı, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile Özürlüler İdaresi Başkanlığı'nın da bulunduğu başbakanlığa bağlı kimi kurumların bütçeleri ele alınacak.

- KİT Komisyonu, Türkiye Kalkınma Bankası'nın 2005 yılı hesaplarını denetleyecek.

- Milli Savunma Komisyonu'nda, Askerlik Yasası ile GATA Yasası'nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarıları görüşülecek.

- İçişleri Komisyonu'nda, İller Bankası Hakkındaki Yasa tasarısı ele alınacak.

- AB Uyum Komisyonu, Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkındaki Yasa Tasarısını görüşecek.

- ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, basın toplantısı yapacak.

9- Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Osman Horata, Giresun'da düzenlenen "Türkiye Cumhuriyeti'nin Doğuşu ve Giresun" konulu sempozyumda konuşacak.

10- Gazi Üniversitesince düzenlenen "Ermeni sorununun psikolojik, sosyolojik, hukuksal boyutu, toplumlara yansıması ve alınacak önlemler" konulu makale yarışmasının ödül töreni, Ankara'da, Mimar Kemalettin Salonu'nda yapılacak.

11- Madrid saldırılarında karar günü...

- 2004 yılında 191 kişinin öldüğü ve 1500'e yakın kişinin yaralandığı bombalı saldırılarla ilgili 28 kişinin yargılandığı davada kararların açıklanması bekleniyor.

12- Doğuş Otomotiv ve Krone arasında, Türkiye'de yapılacak üretim tesisi yatırımıyla ilgili İstanbul'da anlaşma imzalanacak.

13- İstanbul Fuarcılık tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Gıda Ürünleri ve İşleme Sistemleri Fuarı, İstanbul CNR EXPO'da başlayacak.

14- Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin, ekmek fiyatları konusunda Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

15- Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Vlademir Jakabcin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret edecek.

16- Toplantı...Sempozyum...

- Rezidans ve alışveriş merkezinden oluşacak İstanbul Sapphire Projesi hakkında basın toplantısı yapılıyor.

- İzmir Ticaret Odası ile İzmir Ticaret Borsası'nın meclis toplantıları bugün gerçekleştirilecek.

- Modifiye 2007 Oto Modifiye, Oto Hi-Fi ve Aksesuarları Fuarı, İzmir'de açılacak.

17- 2008 yılında enerji sektörü hareketlenecek.

- 2008 yılında elektrikte dağıtımının yanı sıra üretimde de

özelleştirmelere başlanması planlanıyor.

- Elektrikte fiyat ayarlamasının yanında, en geç mart ayı sonuna dek otomatik fiyatlandırma sistemine geçiş planlanıyor.

18- Futbolda Fortis Türkiye Kupası 3. tur gruplarında ilk hafta maçlarından 4'ü oynanacak.

- (A) Grubu'nda Beşiktaş ile Çaykur Rizespor, Ankaragücü ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor, (B) Grubu'nda Kırıkkalespor ile Adana Demirspor, (C) Grubu'nda ise Fenerbahçe ile Gaziantepspor karşılaşacak.

19- Basketbolda ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu 2. hafta maçında Efes Pilsen, İstanbul'da İtalya'nın Armani Jeans Milano takımını konuk edecek.

20- Turkcell Süper Lig'de 3 Kasım Cumartesi günü yapılacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde alınacak güvenlik önlemleriyle ilgili İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı gerçekleştirilecek.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber