İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

LGS tercihleri bugün başlıyor

Lise için LGS tercihleri 20 Temmuz Pazartesi günü itibariyle başlıyor. LGS tercih işlemleri e Okul üzerinden bugün alınmaya başlanacak. Toplamda en fazla 20 tercih hakkı olan adaylar aldıkları puan ve yüzdelik dilimlere göre tercih işlemlerini yapacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Temmuz 2020 09:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
LGS tercihleri bugün başlıyor

LGS tercih işlemleri 20-29 Temmuz tarihleri arasında e Okul üzerinden yapılabilecek. Online ortamda gerçekleştirilecek olan LGS tercihleri okul müdürlüklerinin onayı olmadan işleme konulmayacak. Peki, LGS tercihleri nasıl yapılır? Merak edilen tüm detaylar haberimizde.

E OKUL LGS TERCİH EKRANI

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

LGS tercih kılavuzunun erişime açılmasıyla heyecanlı maratonun da startı verilmiş oldu. Lise tercihi yapacak öğrenciler önce LGS'de ter döktüler. Geçtiğimiz yıl adaylar, 'Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar' ekranından en fazla beş, 'Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okullar' ekranından en fazla beş, 'Pansiyonlu Okullar' tercih ekranından da en fazla beş olmak üzere toplamda 15 lise tercihinde bulunabildiler. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından e-Okul üzerinden veya herhangi bir ortaokul, imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabildi. Tercihler, mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatıldı.

LGS TERCİH ROBOTU

TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından 20-29 Temmuz 2020 (17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır.

LGS SONUCU SORGULAMA EKRANI

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

2019-2020 eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8'inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya geçici eğitim merkezlerinden ya da Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devamdevamsızlık kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir. Yerleştirme yapılacak okullar http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Yerleştirme sonuçları 10 Ağustos 2020 tarihinde ilan edilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber