Mucit Öğretmen'den asansör için tam güvenlik sistemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2007 20:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaptığı ilginç buluşlar nedeniyle "Mucit Öğretmen" olarak anılan Samsunlu Fen Bilgisi Öğretmeni Bülent Dilekoğlu, asansör kazalarının önlenmesi için ikinci bir emniyet sistemi geliştirdi.

Daha önce eve hırsız girdiğinde ev sahibine haber veren, çiçeği kendi kendine sulayan, domatesten enerji üreten gibi cihazlar yapan 25 yıllık öğretmen Bülent Dilekoğlu, son günlerde asansör boşluğuna düşme sonucu yaralanmalar üzerine asansörlerdeki kilit sistemine, ayrıca uyarı sistemi ekledi. İlk uygulamayı kendi apartmanında yapan mucit öğretmen, asansör katta olmadığı zaman kapı kilidinin açık kalması halinde, ışıklı ve sesli ikaz sistemi ile muhtemel bir kazanın önüne geçiliyor. Kapı kilidin açık

kaldığı sırada asansöre binecek kişinin dalgınlıkla kapıyı açarak binmek istediği sırada alarm çalıyor, açılmadan önce kırmızı lamba yanarak asansörün katta olmadığı ikazını veriyor.

Birçok icadı bulunan ve sürekli yeni buluşlar yapan Bülent Dilekoğlu, asansörde kapı kilidinin açık kalması nedeniyle meydana gelen kazaların binde bir olduğunu, kendisinin apartmanda kendi katında uyguladığı sistemle kaza riskinin yok denecek kadar azalacağını söyledi. Asansörler katta olmadığı zaman kapıyı kilitleyen bir mekanizmanın devreye girdiğini belirten Dilekoğlu, "Bazen bu mekanizma teknik arıza nedeniyle kilitlemeyi yapmamaktadır. Bu da asansöre binmek isteyen kişinin, asansör boşluğuna

düşmesine neden olmaktadır. Kazaları önlemek için merkezi kilit devre dışında kaldığı zaman ikinci bir emniyet sistemi oluşturdum. Asansör kattayken yeşil, katta olmadığı zaman kırmızı ışık yanıyor. Buna rağmen asansör katta olmadığı zaman kapı açılırsa, bu sefer sesli alarm sistemi devreye girerek uyarıda bulunuyor" dedi. Dilekoğlu, sistemin asansör firmalarınca ikinci bir emniyet olarak uygulanabileceğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber