İş kurmak isteyen 24 kadın daha mikro kredi aldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MERSİN'DE İŞ KURMAK İSTEYEN 24 KADINA KREDİ VERİLDİ

- BAŞBAKANLIK KADININ STATÜSÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KADININ EKONOMİK STATÜSÜNÜ GÜÇLENDİRME DAİRE BAŞKANI FATMA KARAKOÇ:

- "YOKSULLUKTAN EN FAZLA ETKİLENEN KESİM KADINLAR VE ÇOCUKLARDIR"

MERSİN (İHA) - Mersin'de, iş kurmak isteyen kadınlara sağlanan mikro kredi desteği kapsamında 24 kadına daha kredi verildi. Böylece Türkiye genelinde örnek il olarak gösterilen Mersin'de mikro kredi verilen kadınların sayısı 105'e yükseldi.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda düzenlenen mikro kredi dağıtım törenine; Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Kadının Ekonomik Statüsünü Güçlendirme Daire Başkanı Fatma Karakoç, Uzmanlar Esra Kulak ve Yeliz Filiz ile kredi alacak kadınlar katıldı.

Fatma Karakoç, törende yaptığı konuşmada, dünyada ve ülkemizde en önemli sorunlardan birinin yoksulluk olduğunu belirterek, "Bu sorunlardan en fazla etkilenen kesim kadınlar ve çocuklardır. Yoksullukla mücadelede en etkin araçlardan birinin mikro kredi olduğu evrensel kabul görmüştür" dedi.

Karakoç, Genel Müdürlük olarak, özellikle kadınlara mikro kredi uygulaması ve yaygınlaştırılması amacıyla İçişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını hatırlatarak, "Bu girişimimiz olumlu karşılandı ve 81 il valiliğimize ilgili bakanlık tarafından yazı gönderildi. Bazı illerimizde bu konuda çalışmalar başladı. Mersin'de sayın valimiz önderliğinde yürütülen mikro kredi çalışması konusundaki başarı bizleri yüreklendirmiştir. Ankara'dan da bu amaçla geldik. Buradaki çalışmaları memnuniyetle izliyoruz" diye konuştu.

Vali Hüseyin Aksoy da, kadınların aile ekonomisine katkı sağlayabilmelerinin önemine değinerek, "Ülkemizde kadın istihdamı oranı oldukça düşük. Bunun daha üst noktalara taşınması, kadınlarımızın ekonomik anlamda güçlenmeleriyle doğru orantılıdır. Mikro kredi desteğiyle kadınlarımızın iş kurmaları, onları güçlendirecek, kendilerine olan güvenlerinin artmasını sağlayacaktır" dedi.

Vali Aksoy, bugüne kadar 81 kadına mikro kredi verildiğini, bugün verilecek 24 kadınla birlikte bu sayının 105 olacağını ifade ederek, "Amacımız yoksullukla mücadele etmek, kadınlarımızın aile ekonomilerine sunacakları katkı ile daha iyi yaşam şartlarına kavuşmalarıdır. Talep geldiği sürece kredi uygulaması devam edecektir. İl Özel İdaresi ve İÇEV olarak başlatmış olduğumuz çalışma, Türkiye'de ilk örneklerinden birini oluşturmaktadır" şeklinde konuştu.

Vali Aksoy, kadınların ortaya çıkardığı ürünlerin pazarlanmasında ve satışında da kolaylık göstereceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, toplam 24 bin YTL tutarındaki kredi Vali Aksoy tarafından girişimci kadınlara verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber