Emekli subaylardan, Erdoğan'a yanıt

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2007 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu, "Ülkenin bütünlüğü ve vatanın bekası tehlikede iken, emekli subayların sessiz kalıp ortamı, 'teröristi kardeş, İmralı'daki terörist başını sosyal lider' sayan söylevlere bırakmaları aslında vatana sadakatle örtüşmez" dedi.

Küçükoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, demokratik parlamenter sistemin yaşaması için çoğulcu-katılımcı bir siyasal sistemin oluşturulmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, Türk ulusu ve ulusunun bir parçası olan emekli subayların, fevkalade duyarlı olduğu terörle mücadelede daima devletini ve tüm güvenlik güçlerini yürekten desteklediğini ve bunu milli bir görev addettiğini vurguladı.

Küçükoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkenin bütünlüğü ve vatanın bekası tehlikede iken, emekli subayların sessiz kalıp ortamı, 'teröristi kardeş, İmralı'daki terörist başını sosyal lider' sayan söylevlere bırakmaları aslında vatana sadakatle örtüşmez.

Emekli subayların, kamuoyunu, Güneydoğudaki terörle mücadele deneyimleriyle aydınlatmaları ve öneriler ortaya koymaları aslında yararlanılması gereken bir kaynaktır.

TESUD olarak, emekli subayları, 'tahrik memurları ve ülkenin birliğine kurşun sıkanlar' olarak niteleyen mesnetsiz açıklamaları, büyük üzüntü ve tepkiyle karşılayan bizler, vatansever ve vatan için canını vermeye hazır Yüce Türk milletinin duygularını ve acılarını paylaştığımızı kamuoyuna saygı ile bildirmeyi borç biliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber