Bakan Çiçek Bakanlar Kurulu sonrasında konuştu: Tedbirleri açıklayamam

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 31 Ekim 2007 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, terörle mücadeleye ilişkin olarak, ''Siyasi ve ekenomik tedbirler uluslararası haktır ve kullanacağız. Düşündüğümüz ekonomik ve siyasi tedbirleri açıklayamam'' dedi.

Bakanlar Kurulu bugün Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) Irak'a ekonomik yaptırım önerisini görüştü

Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yapan Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nun bugün, ekonomik gelişmeler ile Türkiye'nin bundan sonra izleyeceği politikalarla ilgili değerlendirme yaptığını söyledi.

Çiçek, toplantıda esas olarak da güvenlik ve dış politika konuları üzerinde durduklarını bildirdi.

Türkiye'nin, çok yönlü olarak bir terör mücadelesini sürdürdüğünü belirten Çiçek, terörle ve teröristle mücadeleyi her alanda sürdürmeye gayret ettiğini kaydetti.

Bakan Çiçek, "Bir kez daha ifade ediyoruz ki bu tedbirlerin hedefi doğrudan doğruyaterör örgütüdür. onunla işbirliği yapan, ona destek veren, ona yardım ve yataklık yapan unsurlardır. Bunun altını özellikle çiziyoruz. Çünkü bu konuyu başka türlü saptırmak isteyenler var. Fitne fesatın çokça söyleneceği,, konuşulacağı, bir kısım konuların başka istikametlere çekileceği bir alandır" dedi.

Çiçek, "Onun için açıkça ifade ediyoruz, doğrudan doğruya terör örgütü, onunla işbirliği yapan, yardım ve yataklık yapandır. Çünkü yardım ve yataklık yapan, bu suça iştirak etmiş demektir. Hepimiz biliyoruz ki terör, uluslararası antlaşmaların ve sözleşmelerin konusu olan, insanlığa karşı bir suçtur. Türkiye'nin aldığı ve almakta olduğu askeri, siyasi, diplomatik ve siyasi tedbirler uluslararası hukuktan doğan bir haktır. Türkiye, bu hakkını kullanıyor" diye konuştu.

Çiçek ayrıca, "Türkiye, aldığı ve almakta olduğu tedbirleri bu hukuk çerçevesinde almaktadır. Bugün bunlarla ilgili çok fazla açıklama imkanım yoktur. Toplantı uzun sürdü, ancak aldığımız kararları işin tabiatı gereği açıklama imkanım olmaz. Ama kamuoyunun şunu bilmesi lazım; Tek bir tedbirden yola çıkarak bu mücadeleyi Türkiye sürdürmüyor. Bu belanın ülkemizden defedilmesi noktasında bu tedbirleri alıyor. Aldığı almakta olduğu tedbirler var" dedi.

Bu hafta, bu konuların konuşulacağı Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısı'nın İstanbul'da yapılacağını anımsatan Bakan Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye yapacağı ziyarete ilişkin de değerlendirme yapıldığını söyledi.

MGK: "Ekonomik yaptırım uygulansın"

Son olarak 24 Ekim'de toplanan MGK'da, bölgede terör örgütü PKK'yı destekleyen gruplar üzerinde alınması gereken ekonomik tedbirlere ilişkin olarak Bakanlar Kurulu'na tavsiyede bulunulması kararı alınmıştı.

MGK'dan toplantıya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyleydi:

"Bölgede bölücü terör örgütünü doğrudan veya dolaylı şekilde destekleyen gruplar üzerinde öncelikle alınması gereken ekonomik tedbirlere ilişkin olarak Bakanlar Kurulu'na tavsiyede bulunulması kararı alındı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber