Org. Saygun, Erdoğan'ın ANA uçağı davetini, türbandan dolayı reddetti

Haber Giriş : 01 Kasım 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AŞAĞIDAKİ HABER VATAN GAZETESİNİN İDDİASIDIR

Beyaz Saray'daki buluşmada yer alacak olan Org. Saygun, Erdoğan'ın ANA uçağı davetini reddetti

Irak'a sınırötesi operasyon ihtimali, Ankara'daki hükümet-asker gerginliğinin de ?şimdilik? kaydıyla, ?rafa kalkmasına? neden oldu. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergun Saygun'un Başbakan Erdoğan'ın heyetinde yer alması Beyaz Saray'da, ?Ankara PKK'ya karşı tek ses? görüntüsü ortaya konmasını sağlayacak. Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan Orgeneral Saygun'u, ABD'ye birlikte seyahat etmek üzere, ANA uçağına davet etti. Ancak Genelkurmay heyeti, Washington'a Başbakan'dan ayrı gitmeyi tercih etti.


AŞAĞIDAKİ HABER İSE BUGÜNKÜ STR GAZETESİNDE YER ALMIŞTIR.

Başbakan Erdoğan, ABD'ye Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Saygun başkanlığındaki 4 generalle birlikte gidiyor. Generallerin yer alacağı Başbakan'ın uçağı ANA'ya bu kez gazeteciler alınmayacak

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele, sınır ötesi operasyon ve Ortadoğu'daki son gelişmelerin masaya yatırılacağı kritik Washington gezisine kalabalık bir heyetle gidiyor. 5 Kasım'da gerçekleştirilecek ABD gezisine Başbakan Erdoğan'ın talebi üzerine Washington'a Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun başkanlığında generallerden oluşan 5 kişilik askeri kurmay heyeti de götürülüyor. Genelkurmay heyetiyle birlikte çok sayıda diplomat, uzman ve stratejistin aralarında bulunduğu Türk heyetini Washington'a taşıyacak olan ANA uçağına, diğer gezilerden farklı olarak bu kez gazeteci alınmayacak.

SAYGUN BAŞKANLIK EDECEK

İSTANBUL'DA 3 Kasım günü yapılacak olan ?Irak'a Komşu Ülkeler Zirvesi'ne katılacak olan Başbakan Erdoğan, cumartesi günü akşam saatlerinde İstanbul'dan Washington'a hareket edecek. Washington temaslarında Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış'ın yanı sıra Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile Genelkurmay Başkanlığı'ndan 3 general eşlik edecek.

GÖRÜŞMELERE GİRECEKLER

ERDOĞAN'LA birlikte Washington'a gidecek heyette, aynı zamanda Başbakan Erdoğan'ın askeri danışmanlığını yürüten Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Nusret Taşdelen'in yanı sıra Genelkurmay Plan ve Prensipler Daire Başkanı Tümgeneral Kenan Koçak'ın da yer alacağı öğrenildi. Askeri heyete temasları sırasında Türkiye'nin Washington Askeri Ateşesi de eşlik edecek. Askeri yetkililerin Başbakan Erdoğan'ın ABD Başkanı Bush ile yapacağı heyetlerarası görüşmede de yer alması bekleniyor.

İLİŞKİLERİN KADERİ ÇİZİLECEK

BAŞBAKAN Erdoğan'ın, ABD Başkanı George W. Bush ile yapacağı görüşmede Türkiye'nin sabrının taştığını vurgulayacağı ifade ediliyor. PKK'nın elindeki ABD silahlarıyla ilgili belgeler bir kez daha ABD yönetimine sunulacak. Erdoğan, önceki gün AK Parti Grubu'nda ABD ziyareti ile ilgili yaptığı değerlendirmede muhataplarına vereceği mesajlarını şöyle sıralamıştı: Türkiye, şimdi kendisine yönelen terör örgütüne karşı uluslararası camianın ve dost ülkelerin de aynı net, samimi duruşu sergilemesi, somut adımlar atması gerektiğini düşünmektedir ve bunu kendilerine ifade edeceğiz. Türkiye, kendi göbeğini kendi kesme noktasına gelmiştir, kendini koruyacak güç ve kararlılığa da sahiptir. Bunu da herkesin iyi anlaması gerekir. PKK terörü, herkes için bir samimiyet testidir. Bu test, bölgenin de, bundan sonraki ilişkilerimizin de kaderini belirleyecek önemde olduğunu da ifade edeceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber