1 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 01 Kasım 2007 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL, BAŞBAKAN ERDOĞAN VE GENELKURMAY BAŞKANI BÜYÜKANIT'I KABUL EDECEK

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, haftalık olağan görüşmeler için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:15.30/14.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN ANAYASA PANELİNDE KONUŞACAK

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kamu Araştırma Vakfı'nın düzenlediği ?Türkiye Anayasasını Arıyor? konulu sempozyuma katılacak. Sempozyuma, AKP tarafından hazırlatılan anayasa taslağının çalışmalarını yürüten akademisyen grubunda bulunan öğretim üyeleri Prof. Dr. Levent Köker, Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, Prof. Dr. Yavuz Atar, Prof. Dr. Zühtü Arslan ve Doç. Dr. Serap Yazıcı da katılacak. (Saat:09.30)

-AKP MYK TOPLANYOR

-AKP MYK, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde toplanıyor. (Saat:19.00)

-GENİŞLETİLMİŞ IRAK'A KOMŞU ÜLKELER DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANTISI BAŞLIYOR

-Genişletilmiş Irak'a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı, bugün İstanbul'da başlıyor. Üç gün sürecek toplantıların ilk iki günü yüksek düzeyli memurlar, son günü ise Dışişleri Bakanları seviyesinde yapılacak. Basına kapalı olarak gerçekleştirilecek toplantılara İran, Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün ve Suriye'nin yanı sıra BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Fransa, İngiltere, Çin ve Rusya, G8 ülkelerinden Japonya, Almanya, İtalya ve Kanada ile BM, İslam Konferansı Örgütü, Arap Ligi ve AB Komisyonu'ndan yetkililer katılacak.

-PLAN BÜTÇE KOMİSYONU

-Plan Bütçe Komisyonu'nda 2008 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Komisyonda bugün Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Müsteşarlığı, İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü bütçeleri görüşülecek. (Saat:10.00)

-BEŞAĞAÇ KATLİAMI VE SEKİZ KAYIP ASKER MECLİS GÜNDEMİNDE

-Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda Şırnak'ın Beytüşşübep ilçesi Beşağaç Köyünde 12 kişinin teröristlerce katledilmesiyle ilgili alt komisyon raporu görüşülecek. Ayrıca Komisyonda, DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'ın, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 asker konusunun komisyon gündemine almasına ilişkin başvurusu da ele alınacak. Komisyon, CHP'li üyeleri itirazları nedeniyle birkaç haftadır sonuçlanamayan Komisyonda Katip üye seçimini yenileyecek. (Saat: 11.00)

-SAĞLIK KOMİSYONU

-Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Komisyonunda, Kamu Hastane Birlikleri Pilot uygulaması hakkında kanun tasarısı görüşülecek. Bu tasarı da, geçen yasama döneminde komisyonlarda görüşülen ancak yasalaşmadığı için Hükümet tarafından yenilenen tasarılar arasında yer aldı. (Saat:10.30)

-ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ TARTIŞMASI SÜRECEK

-?İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti? hakkında kanun tasarısının Meclis Genel Kurul'undaki görüşmelerine devam edilecek. Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılmasına imkan sağlayan tasarıya CHP'nin karşı çıkması nedeniyle görüşmelerin tartışmalı geçmesi bekleniyor. (Saat:15.00)

-SAHTE SİCİL RAPORU DÜZENLEYEN DİPLOMATLAR İÇİN YARGILANMA İZNİ İSTENDİ

-Dışişleri bürokratlarından Vahit Özdemir'in Avukatı Şerif Vural, Dışişleri Bakanı Ali Babacana bir mektup göndererek, yetkileri olmadığı halde müvekkili hakkında 2000-2001 ve 2002 yıllarında sahte sicil raporları tanzim eden Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hasan Servet Öktem, Dışişleri Bakanlığı Balkan Ülkeleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Aşan ve AB Genel Sekreterliğinde Daire Başkanı Cem Kahyaoğlu haklarında disiplin soruşturması talep etti. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri olaya Bakan Babacan'ın müdahale ettiği ve söz konusu kişiler hakkında son kararı kendisinin vereceğini belirttiler.

-DANIŞTAY, YAYIN YASAĞININ 'SANSÜR'OLUP OLMADIĞINA KARAR VERECEK

-Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, hükümetin terör saldırılarıyla ilgili olarak medyaya getirdiği yayın yasağına ilişkin Danıştay 13. Dairesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararına Başbakanlık'ın yaptığı itirazı görüşüp karara bağlayacak.Kurulun ilk gündem maddesini oluşturan itiraz sonrasında yayın yasağının devam edip etmeyeceği kesinlik kazanacak.

-YARGITAY, ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN PROMİL ORANI DEĞİL DAVRANIŞLARI ÖNEMLİ

-Yargıtay 2. Ceza Dairesi, alkollü bir şekilde yakalanan sürücünün sadece promil oranına bakılarak cezalandırılmasını bozma nedeni saydı. Yargıtay, emsal kararında, ?Sanığın 51 promil alkollü olduğunun tespit edildiği olayda, sanığın aldığı alkolün etkisiyle, emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare edemeyecek durumda olup olmadığı hususunun sanığın dışa yansıyan davranışları dikkate alınmak suretiyle saptanması gerektiği ve sanığın savunmasına göre de olayın taksirle meydana gelmesi nedeniyle suçun oluşmayacağı gözetilmeden eksik inceleme ile yazılı şekilde sanığın mahkumiyetine karar verilmesi gerekir? dendi

-TİM EKİM AYI İHRACATINI AÇIKLAYACAK

-Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Ekim ayı ihracat verilerini, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in de katılacağı toplantıyla Ankara'da açıklayacak.(Saat:10.00)

-BAKAN ÇAĞLAYAN'IN BASIN TOPLANTISI

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, KOSGEB İcra Kurulu toplantısının değerlendirilmesi ve KOSGEB istihdam desteklerinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat:10.30)

-"SUYUNU BOŞA HARCAMA" KAMPANYASININ İKİNCİ AŞAMASI BAŞLIYOR

-TEMA Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğiyle yürütülen "Suyunu Boşa Harcama" kampanyasının ikinci aşamasının başlatılmasına ilişkin olarak basın toplantısı düzenlenecek. (Saat:10.00)

-ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI "DOĞANIN PENCERESİNDEN TÜRKİYE"Yİ TANITTI

-Çevre ve Orman Bakanlığı, Türkiye'nin doğasını uluslar arası alanda tanıtmak için "Doğanın Penceresinden Türkiye" adlı bir kitap yayınladı.Türkiye'nin sahip olduğu doğal güzelliklerin fotoğraflarla tanıtıldığı kitap Türkçe ve İngilizce olarak hazırlandı.

-İŞ BANKASI'NDAN İSO ÜYELERİNE ÖZEL KREDİ

-Türkiye İş Bankası ve İstanbul Sanayi Odası arasında İSO üyelerine yönelik bir kredi protokolü imzalanacaktır. İSO Odakule Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek imza törenine, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı C.Tanıl Küçük katılacak. (Saat:10.00)

-FİNANSBANK, 2008 HEDEFLERİNİ AÇIKLAYACAK

-Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Grup CEO'su Ömer Aras ve Finansbank Genel Müdürü Sinan Şahinbaş, mevcut çalışmalarını ve gelecek hedeflerini paylaşmak, sektörle ilgili gelişmeleri değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber